Reteaua Corect

Piaţa imobiliară a început să depăşească valorile din anii de boom

Preţul mediul pentru proprietăţile ultra premium a atins cea mai mare valoare pe metrul pătrat pentru o locuinţă – 4.170 euro, cu mult peste cât valorau locuinţele de lux înainte de criză, arată un studiu al companiei de consultanţă Imoteca, citat de Ziarul Financiar.

47% dintre aceste locuinţe ultra premium costă acum peste 4.000 de euro metrul pătrat, iar în unele cazuri depăşesc chiar 7.000 de euro pentru un metru pătrat.

Proprietatile fine living (de lux) au luat avânt în perioada 2012-2016 şi au apărut datorită cererii în creştere an de an pentru acest tip de locuinţe. Cel mai puternic atu al lor este zona în care sunt construite, majoritatea fiind în nordul capitalei, în zone precum: Herăstrău - Şoseaua Nordului, Pipera, Băneasa, Primăverii, Aviatorilor, Floreasca, Kiseleff şi Dorobanţi.

35% dintre proprietăţile fine living au preţuri pe metrul pătrat între 4000 şi 4.400 euro, iar 11,5% costă între 5.300 euro/mp şi 5.609 euro/mp.

Cele mai mici preţuri pentru astfel de locuinţe nu scad sub 3.000 de euro. 24% costă între 3.000-3.500 euro/mp. Mai puţin de o treime (29%) au valori între 3.700 euro şi 4.000 euro/mp.

Un apartament cu 2 camere ultra-premium, cu o suprafaţa de 52mp, are o valoare medie peste 182.000 euro, în timp ce un apartament de 3 camere are un preţ mediu de 450.000 de euro. În general, un astfel de apartament are o suprafaţă de 98mp. Ceva mai generoase sunt apartamentele cu 4 camere, care au suprafeţe ce ajung şi la 140 mp, însă costul unei astfel de locuinţe ajunge la 614.000 euro.

Pentru penthouse-uri sau duplexuri, preţul mediu pe unitate sare de 1.000.000 euro, mai exact 1.214.939 euro. De asemenea, şi aici întâlnim suprafeţe generoase de 239mp, suprafaţă medie.

Un criteriu important este acela că pentru apartamentele ultra-premium terasele trebuie să fie mari. De aceea 18% din proiecte dispun de terase cu suprafeţe cuprinse între 94 mp până la 200 mp. Însă, cele mai multe proiecte, mai exact 35% au terase cu suprafeţe cuprinse între 23mp şi 32mp.

Cele mai multe proprietăţi ultra premium se situează în nordul capitalei, în zone precum: Herăstrău - Şoseaua Nordului, Pipera, Băneasa, Primăverii, Aviatorilor, Floreasca, Kiseleff şi Dorobanţi.

Imoteca Fine Living Properties oferă servicii de consultanţă de business, studii şi analize de piaţă, servicii de vânzare şi servicii de coordonare de marketing.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.