Reteaua Corect

Piaţa birourilor duduie. Day Tower, la vânzare

Scris de newsreporter in 18 iulie 2019 la 11:53, in Business. 336 vizualizari Intra in discutie Taguricapitala, Day Tower, piața birourilor shortlinkhttp://crct.ro/nuJr

Birourile Day Tower de pe Bulevardul Unirii au ieşit la vânzare cu un yield record de 6,5%. Proprietarii cer cel puţin 35 mil. euro, scrie Ziarul Financiar.

Grecii de la Day Group au scos la vânzare birourile Day Tower (foto mijloc) de pe Bulevardul Unirii contra sumei de 35 mil. euro.

„În principiu dorim să vindem Day Tower cu cel puţin 35 mil. euro, dar încă nu avem un cumpărător ferm, doar discuţii“, a spus Dimitris Mourkakos, cofondator al Day Group. Day Group are în plan să investească în continuare în proiecte de birouri, în condiţiile în care până acum era concentrat pe proiecte rezidenţiale, cel mai recent fiind Day Residence din zona Dristor. Având în vedere suprafaţa închiriabilă de 10.800 mp de birouri şi 800 mp de retail la parter, dacă vânzarea s-ar realiza la 35 mil. euro, Day Group ar parafa primul deal la un yield de 6,5% de pe piaţa locală din ultimii 12 ani. Bogdan Alecu

Spre deosebire de majoritatea clădirilor de birouri din Capitală, unde contractele cu chiriaşii sunt semnate pe cinci sau cel mult şapte ani, Day Group a semnat cu Enel pentru întreaga clădire pentru o perioadă de 10 ani, potrivit datelor din piaţă - cu cât contractul semnat este pe o perioadă mai lungă, cu atât investiţia este considerată a fi una mai sigură şi implicit randamentul este unul mai mic.

Vânzarea Day Tower, dacă s-ar închide în acest an, ar fi cea mai mare din Bucureşti în 2019, având în vedere că la nivel naţional cele mai importante au fost vânzarea The Office către Dedeman cu circa 130 mil. euro şi a sediului First Bank ? fosta Piraeus Bank către omul de afaceri Dorin Mateiu cu 20-22 mil. euro.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.