Reteaua Corect

Peste 700 de mii de aplicări la joburi în martie

Scris de newsreporter in 02 aprilie 2021 la 11:24, in Business. 460 vizualizari Intra in discutie Taguriaplicări, bestjobs, joc, martie shortlinkhttp://crct.ro/nxCL

Peste 700.000 de aplicări au fost înregistrate în luna martie pe platformă BestJobs, iar cele mai căutate locuri de muncă sunt cele din domeniile financiar, inginerie, transporturi şi IT, scrie ZF.

Potrivit unui comunicat al BestJobs, de la începutul anului şi până în prezent au fost înregistrate aproape 1.900.000 de aplicări la joburi pe platformă, cu aproximativ 24% mai multe decât în perioada ianuarie-martie 2020. În acelaşi timp, numărul total de locuri de muncă disponibile de la începutul anului a fost de 66.000.

În ceea ce priveşte judeţele cu cei mai mulţi candidaţi activi în luna martie, topul este condus de Bucureşti-Ilfov (cu peste 270.000 de aplicări), Timiş (cu peste 60.000 de aplicări), Cluj Napoca şi Braşov (cu puţin peste 37.000 de aplicări fiecare) şi Iaşi (cu peste 33.000 de aplicări).

Joburile remote (work from home) continuă să înregistreze un număr mare de aplicanţi, iar oferta pentru astfel de joburi rămâne şi ea constantă - în medie, 10% din totalul joburilor disponibile de la începutul anului au fost remote.

„Per total, în luna martie candidaţii care au realizat cele mai multe aplicări la joburi au fost cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani (38%), urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 35 şi 44 de ani (20%) şi de cei cu vârste cuprinse între 45-54 ani (16%)”, se arată în comunicat.

Din totalul locurilor de muncă activate în luna martie, aproape jumătate (49.8%) au fost din categoria white collar (angajaţi birouri), 22% au fost joburi din categoria blue collar, în timp ce 18% au fost joburi pentru poziţii de management şi coordonare echipe şi puţin peste 10% au fost joburi remote.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna februarie de către Enel (7.346 aplicanţi), Alpha Bank (3.380 aplicanţi), Allianz Technology (3.358 aplicanţi), Continental Automotive Romania (3.029 aplicanţi) şi DRÄXLMAIER România (3.012 aplicanţi).

ZF

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.