Reteaua Corect

Penuria de alimente, considerată „inevitabilă” în Marea Britanie. Lipsesc chiar produsele populare

Scris de newsreporter in 21 iunie 2021 la 10:09, in Business. 300 vizualizari Intra in discutie Tagurialimente, Marea Britanie, muncitori, penurie shortlinkhttp://crct.ro/ny0x

Se așteaptă ca lipsa de alimente din Marea Britanie să se înrăutățească în următoarele săptămâni din cauza lipsei de muncitori din lanțul de aprovizionare, avertizează patronatele din acest domeniu, scrie Evz.

În ultimele câteva luni s-au înregistrat deficiențe în ce privește o  gamă variată de alimente, de la cereale până la roșii conservate. Mai grav este ca penuria de alimente devine „inevitabilă” din cauza lipsei de forță de muncă.

Lanțul Aldi are în plan să deschidă peste 400 de magazine noi din Marea Britanie, dar se confruntă cu o penuriei de lucrători .Cele mai mari probleme sunt legate de lipsa de șoferi și de penuria de fortă de muncă în recoltare, fabricare și ambalare.

C0mpaniile comerciale, firmele de logistică și aprovizionare au avertizat că sunt mai multe conditii care trebuie îndeplinite pentru a  avea  rafturile magazinelor pline. Aceste conditii sunt, insă, din ce în ce mai greu de controlat din cauza redeschiderii economiei și a sezonului vacanțelor.

Shane Brennan, CEO al Federației firmelor care se ocupă de alimentele congelate, a declarat: „Adevărata criză pentru aprovizionarea cu alimente începe acum. De data aceasta e diferit. Oriunde te uiți într-un lanț de aprovizionare, există probleme. Alimentele nu ajung în supermarketuri suficient de repede și nu numai din cauza logisticii, ci si din cauza producției deficitare.”

Cauzele penuriei de muncitori

Lipsa de muncitori e provocată de faptul că angajații europeni care se întorc acasă din cauza Brexitului și a pandemiei și de introducerea unor noi vize pentru lucrătorii necalificați.

Se așteaptă ca tensiunea de pe lanțul de aprovizionare să se intensifice în următoarele săptămâni, pe măsură ce lucrătorii încep să intre în vacanță .

Chiar dacă majoritatea companiilor au o forță de muncă diminuată în lunile de vară, acest lucru este de obicei echilibrat de o scădere echivalentă a cererii pentru că britanicii pleacă în străinătate. Dar, dat fiind că multi stau acasă anul acesta, cererea va rămane constantă.

Cea mai grea săptămână

Mark Crawford, director la Blue Skies, a declarat că lipsa de muncitori înseamnă că întreprinderile se chinuie să găsească oameni la un cost accesibil.

El a susținut că acest lucru a dus la „una dintre cele mai grele săptămâni pe care le-am avut vreodată în industrie. Industria noastră alimentară se află într-o criză în plină expansiune. Avem nevoie de muncitori. ” De asemenea, furnizorilor de carne le este greu să onoreze comenzile.

Asociația britanică de procesare a cărnii a declarat săptămâna aceasta că unii procesatori și-au pierdut 10 la sută din angajați și că sunt deja două săptămâni decand au redus livrările către comercianții cu amănuntul.

Shaun Leonard, șeful transportului dela compania de camioane Turners Soham, a declarat că unele livrări către supermarketuri au fost deja anulate. El susține că „ce e mai rău va veni cu siguranță”, scrie ziarul britanic Daily Express.

Evz

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.