Reteaua Corect

PE a adoptat azi amendamentul care a provocat scandalul Severin

Amendamentul privind garantarea depozitelor bancare, care a provocat un scandal monstru dupa ce ziaristii de la The Sunday Times au oferit spaga la trei europarlamentari pentru a-l introduce, a fost aprobat in urma cu putin timp in Comisia Juridica a Parlamentului European, anunta Adevarul.

Adrian_Severin.jpg Adrian_Severin.jpg

 

“Da s-a votat asa cum l-am propus. Am vrut sa le explic tarasenia si toti mi-au spus: nu e nevoie, stim ca nu ai nicio legatura cu scandalul”, a declarat, pentru Adevarul Europa, europarlamentarul Sebastian Bodu. 

Amendamentul se refera la Directiva privind garantarea depozitelor bancare. Eurodeputatii purtau discutii despre perioada in care banii cetatenilor, garantati de banci, trebuie returnati, in caz de faliment bancar. „Eu nu eram de acord cu perioada de o saptamana, ci cu cea de o luna. Alti doi colegi de-ai mei, un bulgar si un neamt, aveau o opinie similara. Consider ca nu ai timp intr-o saptamana sa faci si listele de depunatori si sa transformi instrumentele financiare ale fondului de garantare in cash. Este o chestie de bun simt“, motiveaza europarlamentarul constantean Sebastian Bodu.  

Amendamentul de care era interesat Severin

Bodu a declarat ca a fost contactat de colegul Adrian Severin in legatura cu acest amendament la mijlocul lunii februarie si ca textul acestuia, care se presupune ca ar fi fost comandat de firma de lobbisti fantoma, a fost trimis la cabinetul lui Bodu. Acesta din urma spune ca pozitia lui legata de amendamentul cu pricina era clara inca din luna decembrie si ca a propus modificarea Directivei europene "din convigere".

TEXTUL INTEGRAL AL AMENDAMENTULUI 

Amendamentul 6

Sebastian Valentin Bodu
Propunere de directiva Considerentul 26

Textul propus de Comisie 
(26) Perioada de plata a compensațiilor de maximum șase saptamani incepand cu 31 decembrie 2010 este contrara nevoii de a pastra increderea deponenților și nu corespunde necesitaților lor. Prin urmare, termenul de plata a compensațiilor ar trebui redus la o perioada de o saptamana.

Amendamentul
(26) Perioada de plata a compensațiilor de maximum șase saptamani incepand cu 31 decembrie 2010 este contrara nevoii de a pastra increderea deponenților și nu corespunde necesitaților lor. Prin urmare, termenul de plata a compensațiilor ar trebui redus la o perioada de patru saptamani.

Justificare
O reducere a termenului la o saptamana ar pune sistemele in situația fie de a nu putea respecta practic acest termen, fie ar duce la erori de plata sau creșteri considerabile ale costurilor administrative. Experiența curenta cu termenul de 4 saptamani, reglementat prin Directiva 2009/14/CE, ar trebui sa fie mai intai evaluata, inainte de a se avea in vedere o viitoare reducere.

Trei europarlamentari sunt implicati intr-un scandal urias,dupa ce reporteri de la The Sunday Timessub acoperire i-au convins sa accepte contracte generoase, de 100.000 de euro. Este vorba de Adrian Severin (fost ministru de Externe), Zoran Thaler (fost ministru sloven de Externe) si Ernst Strasser (fost ministru de Interne din Austria). 

Romanul s-a autosuspendat din functia de vicepresedinte al PSD. Victor Ponta, liderul PSD, i-a cerut demisia cu putin timp inainte, atat din partid, cat si din PE. Ceilalti doi colegi acuzati ca au primit bani pentru a modifica legile UE si-au dat demisia. 

 

1.

Adrian Severin refuza sa demisioneze, atat din PSD, cat si din PE

Publicat in 22 martie 2011 la 15:40

Europarlamentarul Adrian Severin refuza in continuare sa demisioneze, atat din PSD, cat si din PE, cu toate ca i s-a solicitat acest lucru atat de la Bucuresti, cat si de la Bruxelles.

2.

Socialistii europeni ii cer lui Severin sa demisioneze din PE

Publicat in 22 martie 2011 la 15:12

Grupul socialistilor europeni, S&D, a anuntat, marti, excluderea lui Adrian Severin din toate functiile detinute si ii cere acestuia sa demisioneze din PE, potrivit unei declaratii a Grupului remisa Mediafax. Tot marti, seful PSD, Victor Ponta, i-a cerut public eurodeputatului vizat de un scandal de coruptie sa demisioneze din PSD si PE.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.