Reteaua Corect

Paradoxul expansiunii economice record din SUA

Scris de newsreporter in 18 august 2019 la 10:58, in Business. 278 vizualizari Intra in discutie TaguriBrian Moynihan, recesiune, salariu, sua, tema shortlinkhttp://crct.ro/nuRM

Teamă de recesiune este cel mai mare risc al expansiunii economice record a Statelor Unite, după cum susţine Brian Moynihan, şeful executiv al Băncii Americane, iar ultimul raport bazat pe nivelul de încredere al consumatorilor arată ca aceste temeri s-ar putea adeveri, scrie Bloomberg, potrivit Mediafax.

„Nu avem niciun motiv pentru care să ne punem problema unei recesiuni, în afară de teama de recesiune”, a declarat Moynihan vineri. Riscul de recesiune este scăzut datorită cheltuielilor constante ale gospodăriilor, care rămân coloana vertebrală a economiei, a mai spus el, potrivit Bloomberg,

 

Cifrele publicate de guvern din această săptămână au arătat că vânzările cu amănuntul au avansat în iulie cu un puternic 0.7%, cel mai mult în patru luni. Achiziţiile, deseori văzute ca un indicator mai bun al cererii subiacente, au crescut cu 9,7% până în iulie, ceea ce indică un început solid pentru trimestrul al treilea.

 

Există semne că potenţialul de consum al americanilor ar putea primi în curând un răgaz. Indicele de încredere al Universităţii din Michigan a scăzut în august la cel mai mic nivel al ultimelor şapte luni, pe fondul îngrijorării crescânde cu privire la economie. Detaliile din sondaj au arătat că mai mulţi consumatori au auzit ştiri nefavorabile despre condiţiile afacerilor şi despre deficitul comercial şi bursă.

Jesse Edgerton, economistul JPMorgan Chase & Co., a declarat într-un vineri că scăderea încrederi în rândul consumatorilor generează o probabilitate de 40% a apariţiei unei crize.

După prima reducere din ultimii 10 ani a ratei dobânzii de către Rezerva Federală, consumatorii au ajuns la concluzia că este nevoie să fie mai precauţi în privinţa cheltuielilor, având în vedere că mişcarea a fost concepută pentru a-i proteja de recesiune.

Pieţele financiare s-au dezvoltat din ce în ce mai volatil în ultimele două săptămâni, iar indicele industrial Dow Jones a scăzut miercuri cu 800 de puncte, semn că economia globală se deteriorează în continuare.

Nota Trezoreriei Statelor Unitea scăzut în ultimii 2 ani, acest lucru a reprezentat în trecut, un semn că recesiunea apare la orizont.

Pe fundalul unor ştiri economice globale urâte şi pieţe financiare care se cutremură, consumatorul american beneficiază de câştiguri salariale mărite. Cel mai recent raport al guvernului pe tema produsului intern brut a arătat că salariile au crescut faţă în prima jumătate în cel mai rapid ritm al ultimilor 10 ani.

Acest lucru susţine punctul de vedere al lui Moynihan cu privire la frică: cheltuielile consumatorilor ar putea fi determinate în cele din urmă de alegerea americanilor de a lăsa frica de recesiune să pătrunde în mentalul lor sau de a lăsa veniturile considerabile să fie cheltuite în virtutea vremurilor bune.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.