Reteaua Corect

PARADITORII FISCALI – Dovada ca inspectorii ANAF lucreaza cot la cot cu procurorii lui Lazar

300 de inspectori ANAF sunt detasati la PICCJ, in parteneriat cu procurorii asa-zisi independenti. Mii de firme romanesti stau cu sechestre pe conturi ani de zile, fara ca procurorii sa raspunda pentru distrugerea afacerilor. Statul pierde sume uriase, intrucat firmele distruse nu mai pot plati taxe, iar salariatii trebuie intretinuti in somaj, scrie Luju.ro.

Lumea Justitiei prezinta dovada zdrobitoare a faptului ca si in prezent, dupa toate scandalurile legate de protocoale, Ministerul Public condus de Augustin Lazar, conlucreaza in parteneriat cu agentii Executivului – inspectorii ANAF  pentru haituirea si chiar distrugerea societatilor comerciale romanesti. Priviti in fotografia alaturata dovada ca in sediul Parchetului General isi au cuibul zeci de inspectori ANAF, care lucreaza cot la cot cu procurorii, chipurile pentru combaterea evaziunii fiscale. Precizam ca fotografia a fost realizata in 25 ianuarie 2019, in sediul Parchetului General, la camera 509, etajul 5, fiind situata strategic chiar in proximitatea cantinei din PICCJ, situata la etajul 6, unde inspectorii ANAF iau masa impreuna cu procurorii, pe preturi de nimic, la impinge tava, fara nicio retinere (foto 1 si 2) 

Situatia este deosebit de grava, intrucat ANAF este o institutie a Executivului, aflata in afara autoritatii judecatoresti, din care face parte Ministerul Public. Mai mult, potrivit legii, in caz ca exista suspiciuni de evaziune fiscala sau de sustrageri de la plata TVA, ANAF este parte in litigiile cu agentii economici, si sesizeaza Parchetul pentru a se lua masurile cuvenite: clasarea cauzelor sau sesizarea instantei cu rechizitorii, ori - cel mai grav pentru un agent economic - instituirea de masuri asiguratorii (sechestre, popriri) care duc automat la falimentarea agentilor economici aflati in cercetare penala.

 

 

 

Cum mai putem vorbi de procurori independenti, cand ei, in loc sa fie arbitri intre cetatean si agentii Executivului, sunt in fapt partenerii/colaboratorii inspectorilor ANAF, ba chiar le mai dau si loc de cazare in sediul propriu pentru a lucra cot la cot, impreuna, intr-un scop comun: anihiliarea societatilor romanesti?

 

Nu mai mira pe nimeni de ce de ani de zile, romanii acuza faptul ca autoritatile romane distrug capitalul romanesc si favorizeaza firmele straine care nu sunt niciodata cercetate, si ca foarte multe societati au fost distruse prin aplicarea de sechestre, mentinute cu anii, in timp ce procurori absolut nesimtiti nu miscau cu anii o fila in dosare, pana cand firma sechestrata inceta sa mai existe.

 

Niciun procuror nu a raspuns pentru distrugerea a mii de firme romanesti, in majoritate prin metoda instituirii de sechestre, nici macar atunci cand dosarele au fost inchise cu clasare sau achitare.


 

 

Caz etalon pentru distrugerea capitalului romanesc

 

Un caz etalon al haituirii prostesti a oamenilor de afaceri este cel al magnatului Ioan Niculae, caruia sistemul mafiot i-a dat o condamnare de 2 ani cu executare pentru o asa zisa frauda finaciara, cu consecinta inchiderii combinatelor sale de ingrasaminte agricole din Fagaras si trimiterea in somaj a peste 10.000 de salariati. In urma inchiderii firmelor lui Ioan Niculae, Romania a fost nevoita sa importe ingrasaminte agricole din alte state, la preturi mult mai mari, doar pentru ca niste magistrati inconstienti au zis ca fac justitie. Caz precum cel al lui Ioan Niculae sunt cu miile, chiar daca nu au aceeasi anvergura.

 

Consideram – si nu e prima data cand tragem acest semnal – ca legiuitorul trebuie sa intervina de urgenta si sa elimine posibilitatea ca procurorii sa mai puna sechestre pe firme si sa nu mai faca apoi nimic cu anii in dosare, fara ca agentii economici sa mai aiba unde sa se planga, si fara ca masura sechestrului sa poata fi supusa controlului judecatoresc, la fiecare 30 de zile, asa cum se intampla in cazul arestarilor preventive. Este anormal ca un procuror sa poata distruge afaceri si sa priveze statul de taxe si impozite pe care le-ar fi putut incasa daca s-ar fi gasit alte masuri amiabile cu agentii economici si sa nu raspunda penal si materiale pentru pagubele produse. Cu atat mai mult cu cat procurorii, asa cum se vede in fotografia prezentata, nu sunt deloc magistrati independenti in aceste cauze economice, ci dimpotriva, parteneri si complici cu inspectorii ANAF.

 

300 de inspectori ANAF, detasati in Ministerul Public

 

Grozavia faptului prezentat de Lumea Justitiei consta in faptul ca asemenea situatii nu sunt deloc singulare, ci dimpotriva, au o amploare devastatoare. Potrivit informatiilor obtinute din surse avizate, in prezent, peste 300 de inspectori ANAF sunt detasati in Ministerul Public, cu precadere la parchetele de tribunale si curti de apel, unde actioneaza cot la cot cu procurorii. De cel putin 4 ani, inspectorii ANAF s-au mutat in sediile parchetelor, la anumite momente chiar impreuna cu ofiterii SRI detasati in timpul guvernarii Ciolos la ANAF, si au lucrat cot la cot, nu pentru a obliga multinationalele sa plateasca taxe si impozite, ci dimpotriva, pentru a elimina toata concurenta romaneasca.

 

Problema inspectorilor ANAF detasati la parchete ii vizeaza si pe acestia, intrucat nu se mai poate vorbi de impartialitate si obiectivitate a unor inspectori fiscali, care stiu ca procurorul este tovarasul lor de munca, si ca orice vor sesiza procurorilor se va transforma in dosar penal si sechestru asigurator.

 

 

Cristian Ban din CSM, fost sef al PCAB, deschizator de drumuri  al operatiunii PCAB-SRI-DIPI-ANAF

 

 

Intrucat, potrivit legii, sesizarea (raportul) inspectorilor ANAF constituie mijloc de proba in dosarele penale, consideram ca acest mod de lucru in parteneriat este o crima premeditata impotriva mediului de afaceri romanesc, de care se fac vinovati in principal procurorii care si-au vandut independenta si lucreaza cot la cot cu cei care ii sesizeaza si au calitatea de parte in dosar.

 

Lumea Justitiei reaminteste faptul ca la nivelul Parchetului Curtii de Apel Bucuresti (condus multa vreme de actualul membru CSM Cristian Ban, care lauda parteneriatul sau cu SRI si cu ANAF in bilanturile de activitate anuale), precum si nivelul Parchetului Capitalei, au existat si exista echipe comune anti-agenti economici care au nenorocit cele mai importante firme din Capitala si imprejurimi (Click aici pentru a citi).

 

Acest lucru reiese chiar din Analiza activitatii desfasurata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si parchetele din subordine in anul 2015, unde se retine ca pentru recuperarea a peste 65% din totalul prejudiciilor estimate, PCAB si parchetele din subordonate au avut un sprijin important din partea IGPR, DGPMB, structurile DIPI si SRI, dar si "nu in ultimul rand specialistii antifrauda din cadrul ANAF detasati la parchete" (vezi facsimil). 

 


 

Cerem actualului ministru de Finante sa dispuna masuri pentru retragerea imediata a inspectorilor ANAF din sediile parchetelor si incetarea parteneriatelor cu procurorii

 

 

Cerem Parlamentului Romaniei sa constituie imediat o comisie speciala de ancheta pentru a se stabili vinovatiile pentru acest parteneriat si a se calcula prejudiciile aduse oamenilor de afaceri romani si in subsidiar bugetului de stat, prin aceste metode ilegale de lucru. Recomandam tuturor agentilor economici distrusi prin aceste metode sa sesizeze presa si sa formuleze plangeri penale la Sectia de investigarea a infractiunilor din Justitie.

 

Cerem totodata actualului ministru de Finante sa adopte masurile cuvenite pentru retragerea imediata a inspectorilor ANAF din sediile parchetelor si incetarea parteneriatelor cu procurorii.

 

Parchetul General trebuie sa dea raspuns

 

Precizam ca in cursul acestei zile, Lumea Justitiei a solicitat Parchetului General sa ne precizeze motivul si temeiul legal in baza caruia inspectorii ANAF au de mai multi ani in sediul Ministerului Public birouri dedicate.

 

Pana la inchiderea editiei, Parchetul General nu ne-a raspuns, asteptand probabil ca procurorul general Augustin Lazar sa se intoarca din strainatate, unde este plecat de cateva zile.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.