Reteaua Corect

Pandemia a stimulat vânzările de PC-uri la nivel global: creștere de 13,7%

Scris de newsreporter in 13 ianuarie 2021 la 11:06, in Business. 292 vizualizari Intra in discutie Taguricrestere, Lenovo, pandemie, pc, vanzari shortlinkhttp://crct.ro/nxei

Pandemia a stimulat vânzările de PC-uri la nivel global: creștere de 13,7%, iar Lenovo e cel mai vândut brand, scrie Evz.

Cifra spune tot despre activitățile celor mai mulți dintre oameni.

Pandemia de coronavirus a impulsionat vânzările de PC-uri la nivel mondial, în 2020 acestea având o creştere de 13,7%. Este un nivel care nu s-a mai înregistrat de aproape 10 ani, conform datelor firmei de consultanţă IDC (International Data Corporation), scrie agenţia EFE, citată de Agerpres.

Lenovo este liderul pieței de PC-uri

În total, în 2020 s-au vândut 302,6 milioane unităţi în toată lumea. Din acest număr 72,6 milioane revin companiei chineze Lenovo, care a ocupat din nou poziţia de lider, la fel ca în 2019, cu o cotă de piaţă de 24%.

Pe locul secund s-a situat Hp, cu 67,6 milioane unităţi vândute şi o cotă de piaţă de 22,4%. Topul continuă cu Dell Tecnologies, cu 50,3 milioane unităţi (16,6% cotă), Apple, cu 23 milioane (7,6% cotă de piaţă) şi Acer, cu 20,98 milioane unităţi vândute (6,9%). Celelalte mărci au vândut 67,9 milioane calculatoare şi au acoperit împreună 22,4% la nivelul pieţei globale.

Pandemia a adus vânzări record la PC-uri

Creşteri precum cele din 2020 nu s-au mai înregistrat din 2010, când vânzările au înregistrat un avans de 13,7%. Mai mult, în ultimul deceniu s-au consemnat 6 ani de scăderi ale vânzărilor. “Toate semnalele indică faptul că această creştere are încă un drum de parcurs”, a afirmat Ryan Reith, de la IDC.

Telemunca şi şcoala online, dar şi jocurile, care au înregistrat maxime istorice, au fost factorii care au impulsionat aceste vânzări. Avansul vânzărilor a fost în trimestrul al patrulea mult peste medie, de 26,1% comparativ cu perioada similară a anului anterior, respectiv 91,6 milioane unităţi vândute, arată datele IDC. Potrivit unui raport al Eurofound, aproximativ 18,4% dintre angajații români au început să lucreze de acasă drept rezultat al pandemiei.

Creşterea cererii a fost atât de mare, încât a depășit oferta. Producătorii s-au confruntat cu lipsa componentelor şi a capacităţii de producţie, dar şi cu logistica, care a fost o problemă. Dificultățile logistice au determinat în unele cazuri cererea de transport aerian, care a generat o creştere corespunzătoare de costuri, mai semnalează IDC.

Evz.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.