Reteaua Corect

Pandemia a îngenuncheat Bursa de la Bucureşti. Toţi indicii au fost pe minus în primul trimestru

Scris de newsreporter in 14 august 2020 la 10:59, in Business. 475 vizualizari Intra in discutie TaguriBursa de la Bucuresti, bvb, indici, pandemie, scadere shortlinkhttp://crct.ro/nwwd

Pandemia de coronavirus şi instituirea stării de urgenţă au afectat serios tranzacţiile efectuate pe Bursa de Valori de la Bucureşti, care a înregistrat scăderi importante faţă de finalul anului 2019, scrie Capital.ro.

Potrivit unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), toţi indicii bursei româneşti au înregistrat evoluţii negative, scăzând cu peste -17% în primul trimestru al anului în curs, comparativ cu finalul lui 2019.

“Indicele de referinţă BET, care surprinde evoluţiile celor mai tranzacţionate companii de pe piaţa reglementată a BVB, a avut o scădere de 23,57% la 31 martie 2020 comparativ cu finalul anului 2019. Indicele BET-NG, care reflectă evoluţia companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB ce au domeniul principal de activitate energia şi utilităţile aferente, a înregistrat la 31 martie 2020 cea mai semnificativă scădere, de aproximativ 26%”, se arată în analiza ASF.

Cea mai diminuată rată de scădere a fost de 17,05% aferentă indicelui BET-FI, care surprinde evoluţia societăţilor de investiţii financiare (SIF-uri) şi a altor entităţi asimilabile acestora. Mai mult, indicele ROTX, dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena, a scăzut cu 23,76% la 31 martie 2020 faţă de finalul anului 2019.

Indicii BET şi BET-TR surprind acum evoluţiile acţiunilor a 17 companii: Banca Transilvania, BRD – Groupe Societe Generale, Bursa de Valori Bucureşti, CONPET, Alro, Digi Communications, Electrica, Fondul Proprietatea, MedLife, OMV Petrom, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz, Transelectrica, Purcari, Sphera Franchise Group şi Teraplast.

Raportul ASF mai arată că, după răspândirea COVID-19 în România şi decretarea stării de urgenţă, indicele BET a încheiat luna martie cu un minus de 23% faţă de finalul lui 2019, scrie Agerpres.

“Începutul anului 2020 a fost marcat de valori ridicate ale indicilor, însă datorită răspândirii coronavirusului şi decretării stării de urgenţă, indicele BET a încheiat luna martie 2020 la 7.625 de puncte, echivalentul unei scăderi de 23% faţă de închiderea din decembrie 2019. Valoarea totală tranzacţionată pe piaţa BVB şi SMT a atins nivelul de 3,69 miliarde în primele trei luni ale anului 2020, în creştere cu 28,87% comparativ aceeaşi perioadă a anului 2019. Numărul de tranzacţii derulate la BVB a crescut cu 76,67% în trimestrul I 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior”, se mai spune în raport.

Capital.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.