Reteaua Corect

OUG pentru plafonarea facturilor, 'bombardată' cu amendamente în Parlament

Scris de newsreporter in 13 septembrie 2022 la 10:12, in Business. 296 vizualizari Intra in discutie Taguriamendament, energie, OUG, Parlament, plafornare, pret shortlinkhttp://crct.ro/nA9U

În doar o săptămână de când a fost depusă la Parlament, ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la energie a strâns peste 50 de amendamente în comisia economică și comisia pentru industrii, relatează Știrpesurse.

Numeroase amendamente au fost depuse de reperzentanții industriei alimentare, ai industriei berii, ai industriei băuturilor răcoare și apelor minerale.

Printre cei care solicită modificarea ordonanței sunt și reprezentanții colegiilor farmaciștilor. Aceștia susțîn că au fost lăsăți pe dinafară și nu pot suportă costurile de piață ale energiei electrice și vor fi nevoiți fie să crească prețul medicamentelor, fie să stîngă luminile în farmacii și să le țină in frig.

Reprezentații acestor industrii, mari consumatoare de energie electrică, au solicitat susținerea parlamentarilor pentru extinderea cadrului legal astfel încât să poată beneficia de preț preferențial la energia electrică. În caz contrar, reprezentanții industriilor avertizează că vor fi nevoiți să majoreze prețul produselor.

Ordonanța privind plafonarea și compensarea prețurilor din energie a fost adoptată de Guvern pe 1 septembrie, măsurile fiind prelungite până pe 31 august 2023. Potrivit variantei finale a OUG, plafonul până la care guvernul acordă compensări pentru energia electrică scade de la 300 kWh/lună, la 255 kWh. De asemenea, statul va compensa doar 85% din consumul companiilor mici și mijlocii la un preț de 1 leu/kWh, iar producătorii, traderii și furnizorii vor plăti o taxă de solidaritate începând cu 1 septembrie. Pentru consumatorii casnici, prețurile plafonate rămân aceleași ca în ordonanța adoptată în luna martie a acestui an.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.