Reteaua Corect

Ordonanţa prin care se pot plăti salariile bugetarilor, publicată în Monitorul Oficial

Scris de newsreporter in 13 septembrie 2019 la 08:08, in Business. 324 vizualizari Intra in discutie Taguribugetari, mo, Monitorul Oficial, ordonanta, OUG, publicat, salarii shortlinkhttp://crct.ro/nuYS

OUG pentru modificarea Codului administrativ, prin care secretarii din cadrul Guvernului au calitatea de ordonator de credite pe perioada vacanţei funcţiei de ministru a fost publicată în Monitorul Oficial, scrie Mediafax.

Redăm integral textul Ordonanţei de urgenţă pentru completarea art. 61 alin (2) din ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ:

 

„Având în vedere faptul că practica recentă a generat un blocaj în funcţionarea ministerelor şi, implicit, a Guvernului prin nefinalizarea procedurii de constatare a vacanţei funcţiei de ministru şi numire a unui nou ministru, luând în considerare faptul că la nivelul a trei ministere portofoliile de ministru nu sunt ocupate, ceea ce conduce la blocarea activităţţii acestor instituţii, precum şi a organelor de specialitate din subordinea acestora, cu impact negatic asupra cetăţenilor şi mediului de afaceri,

 

ţinând seama de faptul că neadoptarea acestor măsuri în regim de urgenţă garantează unele urmări cu impact negativ cu privire la activitatea acestor ministere, cum ar fi neachitarea drepturilor salariale ale angajaţilor, nerespectarea obligaţiilor financiare prevăzute în contracte cu operatori economice, inclusiv neplata facturilor, nerealizarea rambursărilor şi a plăţilor aferente implementării proiectelor cu finanţare europeană/internaţională, situaţii de natură a determina acumularea unor penalităţi, generarea unor acţiuni în justiţie pentru neîndeplinirea unor obligaţii ale acestor ministere, rezilierea unor contracte necesare bunei funcţionări a acestora,

pentru evitarea unor disfuncţionalităţi majore pentru administraţia publică şi preîntâmpinarea apariţiei pe viitor a unor situaţii similare este imperios necesară crearea unor prevederi legale care să remedieze aceste situaţii, prin consolidarea atribuţiilor secretarului general al ministerului, înalt funcţionar public cu rol de a asigura continuitatea activităţii ministerului, care, în situaţia vacanţei funcţiei de ministru sau pe perioada în care ministruş se află în imposibilitatea exercitării atribuţiilor, dobândeşte atribuţia de ordonator principal de credite.

În temeiul art 115 (4) din Constituţia României, republicată,

Guvernul adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

Articol unic- La articolul 61 (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 555 din 5 iulie 2019, după litera c. se introduce o nouă literă, litera c.1, cu următorul cuprins:

c.1) îndeplineşte, prin excepţie de la prevederile articolului 56 (1) litera d calitatea de ordonator principal de credite, pe perioada vacanţei funcţiei de ministru sau în situaţia în care aceasta se află în imposibilitatea absolută a exercitării atribuţiilor”.

Sursa: Mediafax

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.