Reteaua Corect

Orange anunţă de la Paris că îşi face propria reţea de fibră optică în România

Scris de newsreporter in 26 iulie 2019 la 08:38, in Business. 420 vizualizari Intra in discutie Taguriorange, reţea de fibră optică, românia, Telekom shortlinkhttp://crct.ro/nuLs

Orange anunţă de la Paris că îşi face propria reţea de fibră optică în România deoarece accesul al reţeaua fixă a Telekom a devenit prea scump, scrie Ziarul Financiar.

Mutarea vine în contextul în care accesul la reţeaua fixă a Telekom România a devenit scump, după ce numărul de clienţi a crescut.

Grupul francez Orange va demara „în curând“ în Ro­mâ­nia construcţia propriei reţele de fibră optică în condiţiile în care în prima jumătate a acestui an operatorul s-a con­fruntat cu costuri mai mari de închiriere a reţelei fixe de la gru­pul Telekom România pe fondul creşterii numă­ru­lui de cli­enţi pentru serviciile fixe, a anunţat în cadrul unei întâlniri cu analişti pe marginea rezultatelor din T2/2019 Ramon Fer­nandez, director general adjunct, şi director pentru ope­raţiunile din Europa ale grupului Orange.

Costurile mai mari cu închirierea reţelei fixe de la Tele­kom România au contribuit la erodarea marjei de profit a gru­pului. Fernandez a adăugat că în România soluţia pentru costuri mai mici va fi dezvoltarea unei reţele proprii de fibră optică. „Costurile noastre vor scă­dea pentru că în curând vom dezvolta propria reţea de fibră op­tică în România“, a declarat Ramon Fernandez, fără a oferi alte detalii.

Anterior, şi reprezentanţii Telekom România s-au plâns de facturile „mari“ emise de Orange pentru accesul la reţeaua mobilă 4G, contract care de altfel a fost rupt în prima parte a anului, după ce Telekom a ales să investească în ultimii ani în dezvoltarea propriei reţele mobile, care rămăsese mult în urma rivalilor. Acordurile de acces la reţele între cele două companii au fost semnate la finele anului 2015 şi au intrat în vigoare în 2016.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.