Reteaua Corect

OMV Petrom vinde activele de producţie din Kazahstan

Scris de newsreporter in 29 decembrie 2020 la 10:59, in Business. 535 vizualizari Intra in discutie Taguriactive, kazahstan, marea neagra, OMV Petrom, productie, vanzare shortlinkhttp://crct.ro/nxa4

OMV Petrom a semnat tranzactia pentru vânzarea integrală a participaţiei sale în Kom-Munai LLP (KOM) şi Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC) din Kazahstan, firme care deţin licenţe de producţie pentru patru zăcăminte, către Magnetic Oil Limited, scrie ZF.

KOM si TOC deţin licentele de producţie pentru patru zăcăminte onshore, respectiv Komsomolskoe, Aktas, Tasbulat şi Turkmenoi.

Productia zilnica cumulata a celor patru zacaminte a fost de 6,45 kboe / zi in 2019, reprezentand circa 4% din producţia grupului.

„Decizia ne va permite sa ne concentram asupra regiunii Marii Negre si sa continuam sa construim o pozitie puternica in zona, in conformitate cu strategia noastra de crestere. Am facut deja pasi importanti pentru extinderea prezentei noastre offshore in Marea Neagra, intrand in Bulgaria la sfarsitul anului trecut si castigand o licitatie internationala in Georgia anul acesta.”, a declarat Christopher Veit, membru al Directoratului responsabil pentru activitatea de Upstream.

Finalizarea tranzacţiei este conditionata de îndeplinirea unor condiţii suspensive, inclusiv aprobarea de ctre Ministerul Energiei din Kazahstan, şi este aşteptată în prima jumătate a anului 2021.

OMV Petrom a intrat în sectorul Upstream din Kazahstan in 1998. Afacerea a fost stabila, dar, în lipsa unor posibilitati de extindere în ultimii ani, compania a decis să orienteze activitatile internaţionale de Upstream în zona Mării Negre.

Toate zacamintele sunt situate in regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului langa Marea Caspica. Cele patru zacaminte onshore acopera o suprafata totala de 86,52 km², incluzand aproximativ 75 de sonde, instalatii de productie si 200 km de conducte.

OMV Petrom a înregistrat în primele nouă luni din 2020 un profit net de 826 milioane de lei, în scădere cu 70% faţă de aceeaşi perioadă din 2019 pe fondul preţului în scădere la barilul de petrol, în timp ce vânzările s-au diminuat cu 17% la 15,1 miliarde de lei.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o productie anuala de titei si gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep in 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual si opereaza o centrala electrica de inalta eficienta de 860 MW.

Pe piata distributiei de produse petroliere cu amanuntul, Grupul este prezent in Romania si tarile invecinate prin intermediul a 798 benzinarii, la sfarsitul lunii septembrie 2020, sub doua branduri, OMV si Petrom.

Grupul austriac OMV detine 51,011% din actiunile OMV Petrom, statul roman, prin Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, detine 20,639%, Fondul Proprietatea detine 6,997%, iar 21,353% se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa de Valori Londra.

ZF

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.