Reteaua Corect

OMV Petrom, profit net în creştere cu 6%, în primul semestru din 2018

Scris de newsreporter in 02 august 2018 la 10:05, in Business. 38 vizualizari Intra in discutie Taguri2018, 6%, cresterre, OMV Petrom, profit, trimestru shortlinkhttp://crct.ro/nt5m

Grupul OMV Petrom a consemnat în primul semestru din acest an un profit net de 1,28 miliarde de lei, în creştere cu 6% faţă de perioada similară din 2017, când rezultatul afişat a fost de 1,21 miliarde de lei, potrivit datelor financiare publicate joi de companie, scrie România Liberă.

Grupul OMV Petrom a consemnat în primul semestru din acest an un profit net de 1,28 miliarde de lei, în creştere cu 6% faţă de perioada similară din 2017, când rezultatul afişat a fost de 1,21 miliarde de lei, potrivit datelor financiare publicate joi de companie.

Profitul pe acţiune este de 0,0227 lei, în creştere cu 6% în S 1 2018.

Pentru T2, compania a afişat un profit în scădere cu 27%, la 434 milioane de lei, faţă de 592 milioane de lei în T2 2017.

Rezultatul din exploatare al OMV Petrom s-a majorat cu 13% în primele şase luni din acesta, la 1,781 miliarde de lei, în timp ce profitul din exploatare CCA excluzând elementele speciale a fost de 1,694 miliarde de lei, stabil faţă de perioada similară a anului trecut, segmentul Upstream având cea mai mare contribuţie.

Valoarea vânzărilor consolidate a crescut cu 6% comparativ cu primul semestru din 2017, la 9,851 miliarde de lei, susţinută de preţurile mai mari la ţiţei şi gaze naturale, precum şi de volumele mai mari de electricitate vândute, elemente care au contrabalansat volumele mai mici de produse petroliere şi gaze naturale vândute, precum şi preţurile de vânzare mai scăzute la electricitate. Vânzările Downstream Oil au reprezentat 75% din totalul vânzărilor consolidate iar vânzările Downstream Gas au reprezentat 22%.

În primele şase luni din acest an, compania a realizat investiţii în valoare de 2,102 miliarde de lei, în creştere cu 130% faţă de primul semestru al anului trecut. Numărul angajaţilor OMV Petrom este mai mic cu 6%, respectiv 13.421 persoane la finele lunii iunie 2018.

Grupul austriac OMV este acţionarul majoritar al Petrom, cu o participaţie de 51,01%, în timp ce Ministerul Economiei deţine un pachet de 20,64% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11%.

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Upstream (Explorare şi Producţie), Downstream Oil (Rafinare şi Marketing), Downstream Gas (Gaze şi Energie), mai notează România Liberă

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.