Reteaua Corect

OMV Petrom a anunţat că nu mai importă petrol rusesc

Scris de newsreporter in 29 aprilie 2022 la 13:51, in Business. 425 vizualizari Intra in discutie Taguriimport petrol rusesc, OMV Petrom, petrol rusesc shortlinkhttp://crct.ro/nzvJ

OMV Petrom a anunţat că nu mai importă petrol rusesc. Oficialii companiei spun că au identificat surse alternative de ţiţei şi produse petroliere, însă mai scumpe. Ce se va întâmpla cu preţurile pentru motorină şi benzină, în aceste caz, a explicat, la Antena 3, Dumitru Chisaliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

"Din păcate, ne confruntăm cu acesat creștere a prețului motorinei. O creștere care este pusă pe faptul că este primăvară, sunt lucrări agricole, și cumva este motivată de acest element. Este adevărat că, în general, în perioada verii apărea această creștere suplimentară, dar este greu de presupus că a putut să crească atât de mult prețul la motorină față de benzină", spune Dumitru Chisaliţă.

 "Probabil că există totuși un deficit destul de mare între cerere și oferta, în țările est-europene în special. Deficit care este pus pe seama războiului din Ucraina, acolo unde capacitatea de rafinare și producție a diverselor produse petroliere a încetat sau a fost foarte mult diminuată, în același timp existând o importantă cerere datorită operațiunilor care se desfășoară acolo.

 Din păcate, sigur nu ne putem aștepta la o reducere a prețului. Prețul la nivel european a prezentat din nou creștere în ultimele zile.

Această creștere la nivel mondial se bazează pe diferența dintre cerere și oferta. Dar țările din zona Marii Negre, România, Bulgaria, Ucraina, au o problema suplimentară, având în vedere că toate costurile cu transportul țițeiului în Marea Neagră au crescut formidabil de mult. Atât închirierea vaselor cât și asigurarea vaselor pentru a putea face acest transport. Ținând seama că a aduce țiței din altă parte înseamnă costuri suplimentare, aceste costuri se vor reflecta în prețul benzinei de la pompă.

În următoarea perioadă n-o să vedem cu siguranță reduceri de prețuri ci, mai degrabă, trebuie să ne așteptăm la creșteri de prețuri", a mai precizat expertul, la Antena 3.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.