Reteaua Corect

Omicron golește rafturile supermarketurilor din Statele Unite

Scris de newsreporter in 17 ianuarie 2022 la 10:07, in Business. 432 vizualizari Intra in discutie Tagurimagazine, omicron, penurie, produse, rafturi, sua shortlinkhttp://crct.ro/nz0Z

„Nu este la fel de dramatic ca duminica trecută, dar sunt încă o mulțime de rafturi goale", constată Justin Toone dezamăgit. Pandemia continuă să perturbe lanțurile de aprovizionare și multe supermarketuri din Statele Unite se confruntă cu o penurie de produse, scrie presa belgiană, ciată de Rador. "Timp de câteva zile la rând, nu au existat fructe sau legume în acest Giant (din Bethesda), dar și în toate supermarketurile de la colț, Trader Joe’s, Safeway", spune Toone, un client obișnuit, descriind o situație apocaliptică, scrie HotNews.

Unele condimente nu se găsesc, se lamentează Clara, care dorește să rămână anonimă. Sexagenara se enervează: "acum câteva zile, drojdia pentru prăjituri era imposibil de găsit".
În alte magazine, de pe rafturi au dispărut mierea, ouăle, laptele sau carnea.
În Washington și în statele vecine, Maryland și Virginia, zăpada a exacerbat această problemă a penuriei recurente de la începutul pandemiei de Covid-19.
"Nu sunt destui șoferi de camion și, deoarece sunt supuși unor reglementări stricte în ceea ce privește orele de muncă și odihnă, ei spun ne vom opri', ei bine, se opresc și nu suntem aprovizionați", explică d-na Cooper, o angajată într-un magazin Giant din Bethesda de opt ani, care dorește să rămână anonimă. ”Când ninge, e și mai rău”.
La începutul pandemiei, de teama penuriilor, a existat o goană pentru produse precum hârtia igienică, care lipsea. "De data aceasta este diferit", spune d-na Cooper.
"Varianta Omicron este atât de contagioasă încât are un impact aproape simultan asupra întregului teritoriu al Statelor Unite", subliniază Patrick Penfield, de la Universitatea din Syracuse.
O mulţime de angajați din vârful şi de la baza lanțului de producție alimentară sunt bolnavi sau în carantină, perturbând complet lanțul de aprovizionare.
"Nu putem produce atâta mâncare cât avem nevoie. Nu există destui oameni care să livreze mâncarea și chiar și atunci când alimentele sunt livrate la supermarket, nu există nimeni care să le descarce sau să le pună pe rafturi", spune Penfield.

Fenomenul este larg răspândit în toată țara, dar este mai semnificativ în regiunile care se confruntă și cu vremea rea, cum ar fi regiunea Washington.

Iar în cazul produselor proaspete, ușor perisabile, este imposibil să le păstrezi prea mult timp, în așteptarea vremii nefavorabile.

De aici și raioanele complet goale de duminica trecută, când ninsese în noaptea de joi spre vineri.

Pentru profesor, penuria de produse alimentare va dura probabil până la sfârșitul lunii martie. "Dacă totul revine la normal și nu va există nicio variantă nouă", spune el precaut.
Federația Națională a Comerțului (NGA), care reprezintă jucători independenți din sectorul distribuţiei alimentare, observă, de asemenea, că deficitul de forță de muncă continuă "la nivel național pentru a pune presiune asupra industriilor esențiale, cum ar fi supermarketurile și industria alimentară în general".
Într-un sondaj recent pe un eşantion de 1.500 de membri ai săi, un număr dintre aceștia "a raportat că și-au exploatat magazinele la mai puțin de 50% din capacitatea lor normală de muncă, pentru perioade scurte, la apogeul valului" de contaminare.
Și Federația avertizează consumatorii că trebuie să se aștepte în continuare la "perturbări sporadice", așa cum se întâmplă de un an și jumătate.

Între timp, lucrătorii din supermarketuri încearcă să găsească soluții pentru a umple golul. Ei umplu rândurile din față. Produsele disponibile sunt supraaglomerate pe rafturi. Pentru produsele mai puțin disponibile, pun doar câteva pe rând pentru a împiedica același client să le ia pe toate.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.