Reteaua Corect

Şocul coronavirusului ar putea arunca Europa în recesiune

Scris de newsreporter in 16 februarie 2020 la 12:24, in Business. 418 vizualizari Intra in discutie Taguricoronavirus, economie, europa, recesiune shortlinkhttp://crct.ro/nvGx

Până acum, numai câteva cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Europa, însă efectele economice se dovedesc mai greu de izolat. Şocul ar putea fi suficient de sever pentru a împinge vulnerabila economie germană, şi poate întreaga zonă euro, în recesiune, scrie Ziarul Financiar.

Aceasta este concluzia unui număr în creştere de economişti în condiţiile în care devine clar că va mai dura până când economia chineză îşi va relua rolul de exportator de bunuri esenţiale şi de piaţă de consum din ce în ce mai importantă pentru restul lumii.

Un raport recent dezamăgitor al Daimler indică de ce zona euro ar putea fi aruncată foarte uşor în recesiune. Problemele constructorilor auto germani se fac uşor simţite la nivelul întregului continent. „Pentru majoritatea ţărilor, Germania este cel mai important partener comercial. Dacă aceasta începe să încetinească, alte ţări vor simţi efectul“, arată Carsten Brzeski, economist-şef la ING.

În opinia lui Stefan Schneider, economist la Deutsche Bank, coronavirusul reprezintă un risc substanţial pentru redresarea economiei mondiale pentru că speranţele stăteau în revigorarea economiei chineze. Pentru el, o recesiune în Germania la începutul acestui an este „destul de probabilă“.

Epidemia de coronavirus loveşte în exporturile Chinei şi dă peste cap lanţurile globale de aprovizionare.

„Epidemia, sau mai corect, efortul de controlare a acesteia, reprezintă cea mai mare ameninţare pe termen scurt la adresa creşterii economiei mondiale“, spune Neil Shearing, economist-şef la Capital Economics, potrivit Financial Times.

Impactul epidemiei este aşteptat să-l depăşească pe cel al Sars pentru că economia chineză este acum de patru ori mai mare decât în 2002 şi mult mai interconectată cu restul lumii.

China este cel mai mare exportator de componente electrice şi electronice, iar epidemia de coronavirus ar putea ţine sectorul manufacturier mondial în recesiune în prima jumătate a acestui an, arată Ana Boata, economist la Allianz Research.

Cererea chineză este aşteptată să scadă, iar aceasta are repercusiuni la nivel mondial pentru că ţara reprezintă 11% din importurile de bunuri la nivel mondial, cu 2,7% mai mult decât în urmă cu 20 de ani.

Şi sectorul materiilor prime va suferi profund, China fiind cel mai mare importator de materii prime din lume.

Ziarul Financiar

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.