Reteaua Corect

Șoc pe piaţa imobiliară din Capitală: prețurile apartamentelor, în cădere liberă

Segmentul de locuinţe premium a înregistrat scăderi de prețuri între 2 şi 5% în anumite sectoare din Bucureşti, iar zonele care reprezintă o ofertă mai atractivă sunt cele din Nord, în sectoarele unu, doi şi trei, precum şi în zona adiacentă Ilfov, potrivit unui comunicat transmis de Imobiliarium, notează știripesurse.ro.

Piaţa imobiliară locală reprezintă, în prima parte a acestui an, schimbări în ceea ce priveşte prețurile, ofertele de beneficii, precum şi tendințele la achiziție. Specialiștii subliniază faptul că scăderile de prețuri din această perioadă reprezintă doar o ajustare la cerere, care nu se va transforma într-o tendință pe termen lung.

„Estimăm că pe termen scurt și mediu piața va cunoaște ușoare scăderi de prețuri, iar în contextul în care avem deja cel mai mare volum de locuințe din ultimii an și observăm cererea temperata a cumpărătorilor, putem spune că ediția Imobiliarium din această primăvară se anunță mult mai interesantă decât sfârșitul anului trecut. Pe de altă parte, aceste schimbări nu sunt majore și pe termen lung, ceea ce face din 2019 un an bun pentru achiziții”, a declarat Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium.

Potrivit reprezentantului Imobiliarum, în București scăderile de prețuri se situează între 2 și 5%, în anumite sectoare. De la începutul acestui an, se observă cu precădere o scădere în zona de luxury și segmentele care depășesc categoria de mijloc. Zonele care prezintă o ofertă mai atractivă în ediţia din acest an sunt cele din Nord - sectorul 1, 2 si 3, precum și zona adiacentă Ilfov.

Unul dintre motivele determinante ar fi cumpătarea cumpărătorului de a investi bugete mari, în contextul în care numeroase proiecte deja construite se încadrează în zona boutique, premium, luxury. Potrivit specialiștilor, se observă tendința de revenire cât mai aproape de oraș, de centru.

De asemenea, tendința actuală a pieței influențează direct și semnificativ oferta de beneficii, care apare sub formă de discounturi, dar și sub formă fizică, precum mobilier, loc de parcare, curte şi biciclete cadou.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.