Reteaua Corect

ȘOC în Germania, vor exploda chiriile

Scris de newsreporter in 19 aprilie 2021 la 10:34, in Business. 371 vizualizari Intra in discutie Tagurichirii, curtea constitutionala, germania, plafonare shortlinkhttp://crct.ro/nxHA

Tribunalul Constituţional a anulat reglementarea adoptată la Berlin care prevedea o plafonare a chiriilor. Acum, chiriaşii a circa 1,5 milioane de locuinţe din Berlin vor trebui să restituie chiriile îngheţate. Circa 40.000 de chiriaşi nu dispun de suma pe care ar trebui s-o restituie, riscînd să fie evacuaţi. Numai concernul imobiliar „Vonovia” şi-a anunţat chiriaşii că nu vor fi obligaţi să returneze datoriile. precizeaza RFI, potrivit Știripesurse.

În ultimii ani chiriile au explodat. Mai ales în marile oraşe germane ca Hamburg, München, Köln sau Berlin. Reglementări în vederea stopării creşterii chiriilor la nivel federal n-au dat niciun rezultat. În land-ul Berlin situaţia a devenit şi mai îngrijorătoare, datorită faptului că după 1990 concerne germane şi străine au cumpărat sute de mii de locuinţe, situate în partea răsăriteană. Odată cu privatizarea acestora au început să crească şi chiriile. Mulţi chiriaşi n-au mai reuşit să facă faţă acestei situaţii şi au fost nevoiţi să-şi caute alte locuinţe sau să plece din oraş.

-
Ridicarea permanentă a chiriilor a stîrnit numeroase proteste. O iniţiativă civică a iniţiat în acest context strîngerea de semnături în vederea unui plebiscit care urma să legifereze etatizarea unor locuinţe şi crearea de spaţiu locativ la un preţ acceptabil. Coaliţia tripartită a executivului din land-ul Berlin, compusă din reprezentanţi ai Partidului Social-Democrat, ai Partidului Ecologist şi ai Partidului Stîngii, a decis în cele din urmă, plafonarea chiriilor.

Plafonarea chiriilor, care a intrat în vigoare anul trecut, acum a fost anulată de o decizie a Tribunalului Constituţional. În decizia justiţiei se spune că reglementarea unilaterală a land-ului contravine prevederilor constituţionale în care se spune că astfel de măsuri pot fi luate doar la nivel federal. Cu alte cuvinte, o plafonare a chiriilor poate fi impusă doar în urma votului în Bundestag, în parlamentul federal, devenind lege la nivel naţional, mai mentioneaza sursa citata.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.