Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

O subcategorie a 'băieților deștepți' din Sănătate: 'băiețeii' de milioane de euro

În urmă cu cinci ani, doi puști de vreo 25 de ani înființează cu 200 de lei capital social o firmă de consultanță de afaceri și management, BRAINS M&A CONSULTING, cu sediul într-un apartament de bloc. Două-trei luni mai tîrziu, semnează un contract de 1,5 milioane de euro cu spitalul de stat ”Bagdasar Arsenie” pentru furnizarea de reactivi și dezinfectanți. O distanță puțin cam mare în raport cu obiectul de activitate.

În vara anului 2016, pe fondul celebrului scandal Hexi Pharma, cu dezinfectanții diluați, ziarul Evenimentul zilei realizează un top al celor mai importanți furnizori de dezinfectanți, marii clienți fiind spitalele și clinicile de stat, iar pe locul 1 adăstînd firma lui Dan Condrea, cel mort ulterior într-un suspect accident de circulație.
Locul 9 din top era ocupat de micuța firmă de bloc BRAINS M&A CONSULTING. Bomba e că liderul Hexi Pharma ocupa primul loc grație a 141 de contracte diferite, cu 34 de beneficiari diferiți, totalizînd 42 de milioane de lei, în timp ce Brains era în top grație unui unic contract de 6,4 milioane lei, cu un singur beneficiar.
Hexi, surclasată de la distanță în materie de eficiență.

În pofida unei anchete realizate de Antena 3 la acea vreme, care a scos la iveală lucruri interesante despre firma Brains, fără a reuși să ia, însă, legătura cu cei doi patroni, nu s-a întîmplat nimic, și nici DNA nu s-a sesizat, cum estimau jurnaliștii postului că ar fi trebuit să se întîmple. Pentru că era mai mult decît bătător la ochi modul în care firmulițe abia înființate, ba chiar cu alte obiecte de activitate, reușesc să prindă contracte de mare valoare din banii contribuabililor.

Nici nu s-a mai auzit mare lucru despre firma BRAINS M&A CONSULTING în anii care au urmat.

Pînă acum, cînd firma prinde, la vreme de pandemie, un mega-contract cu statul român în valoare de 10.812.340 de lei, adică peste două milioane de euro, pentru a furniza 200 de ventilatoare pentru terapie intensivă. Și încă un contract de 1.204.280 lei pentru 800 de injectomate.

Dar, cine știe, poate în cîțiva ani firmulița de apartament de odinioară care lua contracte de milioane cu statul o fi devenit ditai firma de vilă. Iar ”băiețeii deștepți” or fi fost promovați la categoria ”băieți deștepți” în toată regula.

Foto cu datele, pe Inpolitcs.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.