Reteaua Corect

O ecuaţie care face pagubă în portofelul a milioane de viitori pensionari

Scris de newsreporter in 07 octombrie 2022 la 09:18, in Business. 526 vizualizari Intra in discutie Taguri2022, pensionari, pilonul ll, scadere shortlinkhttp://crct.ro/nAha

Cu 8,5% au scăzut de la înce­pu­tul anului 2022 încoace ec­ono­miile de bătrâneţe ale mili­oane de sa­la­riaţi, adică aceia care con­tribuie cu 3,75% din venitul brut lunar la unul din cele şapte fonduri pri­va­te Pilon II, precum NN Pensii, BCR Pensii, a­nu­lând o mare parte din câştigurile din 2020 şi 2021, din cauza degringoladei financiare, scrie ZF.

Astfel, din cauza scumpirilor care au ero­dat portofoliul de titluri de stat, acolo unde fondurile Pilon II au investiţii de circa 60% din totalul activelor, şi ca urmare a faptului că septembrie 2022 a fost a treia cea mai slabă lună septembrie din istoria Bursei de la Bucureşti, acolo unde fondurile au circa 20%, Pilonul II ar putea încheia primul an pe minus din istoria sa de aproape 14 ani. Iar recenta decizie a BNR de majorare a do­bânzii cheie pune presiune pe titlurile de stat. Sem­­nalele pentru următoarea perioadă nu sunt deloc încurajatoare, cu o iarnă pentru care mulţi îşi fac griji că Rusia va închide ro­binetul de gaze şi cu îngrijorări din partea BNR cu privire la o „o încetinire puternică a creş­terii economiei în trimestrul III faţă de intervalul precedent”, ceea ce ar putea aduce în continuare scăderi pentru fondurile Pilon II.

Însă ceea ce trebuie să ştie participanţii este că prin lege aceştia vor primi cel puţin valoarea contribuţiei la momentul pensionării iar cei care îşi deschid zilele acestea dreptul de pensionare prin Pilonul II, în număr foarte mic, câteva mii de persoane, în mare parte pe caz de boală sau cei care moştenesc activul decedaţilor, raportat la un total de 7,6 milioane de participanţi, îşi pot amâna retragerea activului până când bursele îşi revin.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.