Reteaua Corect

O categorie de români scăpă de o anumită taxă

Scris de newsreporter in 30 octombrie 2019 la 11:47, in Business. 338 vizualizari Intra in discutie Taguridrum public, interes local, iohannis, lege, promulgat, taxa shortlinkhttp://crct.ro/nvcl

Klaus Iohannis a promulgat, joi, o importantă prevedere, scrie Bugetul.ro. Astfel, conform modificărilor, firmele care desfăşoară servicii de interes local sau naţional sunt scutite de la plata tarifelor pentru utilizare şi acces în zona drumului public, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

„Pentru amplasarea şi accesul în zona drumului, beneficiarul, cu excepţia operatorului economic care realizează serviciul public de interes naţional sau local, are obligaţia încheierii cu administratorul drumului public a contractului pentru utilizare şi acces în zona drumului public cu plata tarifelor corespunzătoare. Persoanele fizice şi juridice care utilizează zona drumului public exclusiv pentru acces la proprietăţi nu sunt obligaţi la plata tarifelor pentru utilizare şi acces în zona drumului”, arată legea promulgată, care modifică Ordonanţa Guvernului 43/1997 privind regimul drumurilor.

Actul normativ mai prevede că lucrările de desfiinţare, mutare sau modificare a reţelelor de transport şi distribuţie de energie electrică, respectiv de gaze naturale, se execută în baza unui studiu de coexistenţă iar costurile generate de aceste lucrări vor fi suportate de aminstratorul drumului. Excepţie vor face cazurile când administratorul drumului este reprezentat de un consiliu judeţean sau local. Atunci costurile vor fi suportate în mod egal de adminstratorul drumului şi de firmele care deţin aceste reţele.

Totodată, în vederea realizării de autostrăzi şi drumuri naţionale, administratorii drumurilor sunt obligaţi să plătească contravaloarea lucrărilor pentru „protejarea, devierea, mutarea sau dezafectarea instalaţiilor, utilităţilor, reţelelor electrice şi/sau amenajărilor hidrotehnice, petroliere sau de îmbunătăţiri funciare, aflate în zonele afectate de trasee de autostrăzi şi drumuri naţionale, conform reglementărilor în vigoare”, mai prevede legea promulgată de preşedinte.

Bugetul.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.