Reteaua Corect

Noua șefă a Fiscului, surpriză de PROPORȚII - ANAF îi premiază pe cei cu impozitele la zi

Noul preşedinte al ANAF, Mirela Călugăreanu, şi-a luat o serie de angajamente privind recuperarea sumelor datorate statului de către contribuabili, printre care şi publicarea unei „liste albe” care să conţină numele celor bun-platnici, anunță „Adevărul”. În planul de măsuri asumate de noul şef al Fiscului se numără şi cele legate de aplicarea unui comportament diferenţiat pentru contribuabilii bun-platnici, faţă de cei rău-platnici, lucru care începe cu identificarea celor care-şi plătesc la timp dările şi „mediatizarea” celor mai buni plătitori de impozite şi taxe, relatează Știripesurse.ro.

Dincolo de asemănarea cu „Panoul de onoare” existent în timpul regimului comunist în toate instituţiile statului, se remarcă schimbarea radicală a comportamentului fiscal, care până nu de mult publica „lista neagră” a contribuabililor.

Potrivit „Planului de măsuri pentru eficientizarea colectării veniturilor la bugetul general consolidat”, Fiscul intenţionează să implementeze un sistem de supraveghere a debitorilor.

Pentru persoanele care-şi plătesc la timp dările către stat, ANAF ia în calcul „acordarea de facilităţi fiscale la plata obligaţiilor fiscale pentru bunii plătitori”.

Pentru aplicarea acestei măsuri, Fiscul trebuie însă să stabilească criteriile pentru definirea profilului contribuabilului ca “bun plătitor” , dar şi a categoriilor de facilităţi ce pot fi acordate categoriei de contribuabili buni plătitori, analiza fiind terminată cu un studio de impact cu privire la acordarea facilităţilor fiscale la plata obligaţiior fiscale pentru bunii plătitori.

Acţiunile pentru aplicarea unui comportament diferit debitorilor bun-platnici, faţă de cei rău-platnici sunt finalizate prin „Mediatizarea celor mai buni plătitori de impozite şi taxe”.

„ANAF va iniţia modificarea legislaţia în vederea reglementării prin Codul de Procedură Fiscală a posibilităţii publicării unei ”liste albe” a contribuabililor buni plătitori, de o manieră similară cu cea a publicării listei contribuabili care înregistrează obligaţii restante de plată”, se arată în document.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.