Reteaua Corect

Nestle a decis să scumpească produsele sale pentru a se proteja de inflație

Scris de newsreporter in 22 aprilie 2022 la 09:32, in Business. 515 vizualizari Intra in discutie Taguriinflatie, nestle, pret, produse, scumpire shortlinkhttp://crct.ro/nztV

Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, a confirmat joi că se aşteaptă să crească vânzările cu aproximativ 5% şi să menţină marjele în general stabile în acest an, după ce preţurile mai mari practicate pentru hrana pentru animale de companie, lactate şi cafea nu au descurajat consumatorii în primul trimestru, retailerul prognozând mai multe creşteri de preţuri în viitor, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Invazia Rusiei în Ucraina a forţat companiile de bunuri de larg consum să îşi regândească strategia pe piaţa rusă, în timp ce creşterea costurilor pentru energie şi mărfuri ameninţă profitabilitatea grupurilor alimentare, potrivit news.ro.

Dar, până acum, Nestle, care include mărci binecunoscute precum cafeaua Nescafe şi ciocolata KitKat, a reuşit să transfere costurile mai mari asupra clienţilor.

"Am mărit preţurile într-o manieră responsabilă şi am observat o cerere durabilă din partea consumatorilor. Costurile continuă să crească brusc, ceea ce va necesita stabilirea preţurilor şi acţiuni de atenuare pe parcursul anului", a spus compania.

Grupul cu sediul în Vevey, pe lacul Geneva, a confirmat că se aşteaptă ca vânzările organice să crească cu aproximativ 5% în acest an, cu o marjă de profit operaţional între 17% şi 17,5%, comparativ cu 17,4% în 2021.

Grupul francez Danone şi-a menţinut neschimbate obiectivele financiare, miercuri, după ce vânzările în termeni comparabili au crescut cu 7,1% în primul trimestru.

La Nestle, vânzările organice, care exclud fluctuaţiile valutare şi fuziunile şi achiziţiile, au crescut cu 7,6%, depăşind o prognoză medie de 5,0% într-un consens compilat de companie, datorită creşterilor de preţ cu 5,2%.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.