Reteaua Corect

Îndemnul Băncii Mondiale: Puneți taxe pe băuturile cu zahăr / Sănătate mai bună și finanțe mai mari

Scris de newsreporter in 30 martie 2023 la 09:46, in Business. 364 vizualizari Intra in discutie Taguribanca mondiala, bauturi, indemn, indulcit, taxa, zahar shortlinkhttp://crct.ro/nB6m

Taxarea băuturilor zaharoase are un efect pozitiv atât asupra sănătății populației, cât și asupra finanțelor publice, a declarat miercuri Banca Mondială, îndemnând guvernele să ia în considerare această măsură, potrivit AFP, relatează Știripesurse.

Aceasta ar „crește productivitatea și veniturile” guvernelor, îmbunătățind în același timp sănătatea oamenilor prin încurajarea acestora să consume băuturi alternative, cum ar fi apa, potrivit unei postări pe blog publicată de BM.

Acest tip de taxă se bazează pe principiul semnalului de preț, crescând prețul produselor vizate pentru a reduce consumul acestora.

În prezent, mai mult de jumătate din populația lumii trăiește în țări care au implementat acest tip de taxă, în principal în țările sărace și emergente. În schimb, majoritatea țărilor G20 nu au pus în aplicare o impozitare specifică a băuturilor îndulcite cu zahăr.

Acoperirea este, de asemenea, inegală între regiuni: 98% din populația Asiei de Sud și 81% din populația Americii Latine sunt acoperite, în timp ce doar 21% din populația Africii de Nord și a Orientului Mijlociu și chiar 10% din populația Asiei de Est și a Pacificului sunt acoperite.

Ce spun studiile despre suprataxarea băuturilor îndulcite cu zahăr

Pentru a fi mai eficientă, o astfel de impozitare trebuie să crească prețurile suficient de mult și să vizeze o categorie largă de produse, inclusiv sucuri de fructe.

Cu toate acestea, BM regretă faptul că, în majoritatea cazurilor, această impozitare nu este suficient de bine direcționată, incluzând și apa îmbuteliată, reducând astfel efectele potențiale în ceea ce privește sănătatea publică.

Instituția amintește că băuturile zaharoase „sunt legate de obezitate, boli cardiovasculare, diabet și probleme dentare”. Aceste probleme de sănătate au afectat două miliarde de persoane în 2016, dintre care 70% trăiesc în țări sărace sau emergente.

Aceste boli au, de asemenea, un impact economic prin „reducerea speranței de viață, a productivității și creșterea costurilor cu asistența medicală”.

Studii realizate în Mexic și în Marea Britanie au arătat că taxarea acestor băuturi a dus la o reducere a obezității, în special în rândul fetelor tinere.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.