Reteaua Corect

A început noaptea polară pentru industria de digital media

A început iarna pentru noua generaţie de companii de digital media, care nu mai reuşesc să îşi atingă normele de venituri după ce mediul de advertising a devenit nesigur în urma schimbărilor recente adoptate de Facebook cu privire la conţinutul care rulează pe newsfeed, potrivit Financial Times, citat de Ziarul Financiar.

Vice Media, una dintre cele mai cunoscute companii de media în rândul tinerilor, a ratat target-ul de venituri pe anul 2017 cu 100 de milioane de dolari, din cauza audienţelor scăzute. BuzzFeed, site specializat în ştiri şi entertainment – care pariază masiv pe conţinut video – a ratat de asemenea target-ul de venituri pentru anul trecut.

Provocarea principală cu care se confruntă aceste companii şi alţi jucători de pe piaţa de digital media, precum Vox Media – care deţine branduri precum Curbed şi Recode – este legată de identificarea unei soluţii pentru a diversifica conţinutul în timp ce media tradiţională se află sub un stres extrem din cauza exploziei de popularitate înregistrată de platforme de streaming precum Netflix şi Amazon Prime.

Piaţa de advertising a fost cuprinsă de nesiguranţă, după ce Google şi Facebook şi-au modificat politicile de conţinut. Cele două companii au intermediat 63% din piaţa americană de digital advertising în 2017, potrivit firmei de cercetare eMarketer. Îngrijorările au fost amplificate de schimbările recente pe care le-a suferit algoritmul Facebook: acesta nu va mai da prioritate site-urilor de ştiri şi va efectua sondaje în cadrul utilizatorilor pentru a clasa publicaţiile în funcţie de credibilitate.

Impactul total al acestor schimbări nu a fost încă absorbit de popularitatea paginilor BuzzFeed şi VoxMedia, care au folosit preoponderent reţeaua socială pentru a-şi distribui conţinuturile. Dar analiştii nu sunt optimişti şi consideră că schimbările vor afecta majoritatea companiilor de media. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.