Reteaua Corect

Încă un brand dispare definitiv din piaţa locală

Brandul de supermarketuri Billa a dispărut de pe piaţă la mai puţin de doi ani după ce Carrefour a plătit aproape 100 de milioane de euro pentru reţeaua de magazine din România ♦ Astăzi, cele 85 de supermarketuri poartă brandul Carrefour, scrie Ziarul Financiar.

Grupul francez Carrefour a anunţat în decembrie 2015 că a preluat reţeaua de magazine Billa în România într-o tran­zacţie evaluată la aproape 100 de milioane de euro. Consiliul Concuren­ţei a aprobat apoi, în vara anului trecut, mutarea, cu anumite condiţii.

În momentul în care grupul francez a primit acordul Concurenţei, compania a anunţat că va transforma toate magazinele Billa, brandul urmând a dispărea de pe piaţă în acest an. Prima remodelare a avut loc la 1 martie 2017, magazinul fiind cel din incinta Liberty Center din cartierul bucureştean Rahova. Astăzi, la aproape şapte luni depăr­ta­re, procesul de rebranding s-a încheiat. Lună de lună, începând cu martie, au avut loc câteva inaugurări, potrivit datelor ZF.

„Această (...) etapă s-a încheiat pe 21 sep­tembrie 2017, prin remodelarea ultimelor patru magazine Billa în Market din Bucureşti (2), Timişoara şi Mangalia, iar povestea Carrefour continuă. Odată cu ulti­mele maga­zi­ne Billa remodelate, am deschis şi două noi supermarketuri în Cluj şi Ştefă­neştii de Argeş, ajungând la un număr de 218 su­per­marketuri în România (...)“, a afirmat Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO al Carre­four România. El conduce nu doar operaţiu­ni­le supermarketurilor pe care francezii le au în România, ci şi pe cele ale hipermarke­tu­ri­lor, magazinelor de proximitate şi ale celor online. De altfel, francezii sunt grupul care acoperă cele mai multe formate din piaţă, de la hiper­mar­keturi şi supermarketuri la proximitate ur­bană şi rurală la online. Carrefour are şi un format mixt de discounter şi cash & carry, însă acesta este operat de o altă entitate şi de o altă echipă de management, potrivit datelor furnizate anterior.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.