Reteaua Corect

În UE s-au produs cu 2,3 milioane mai puține mașini din cauza crizei Covid

Scris de newsreporter in 06 Mai 2020 la 11:40, in Business. 546 vizualizari Intra in discutie Taguricovid, masini, productie, UE shortlinkhttp://crct.ro/nw30

Până acum, uzinele auto din UE au produs cu 2,3 milioane de mașini mai puțin din cauza crizei noului coronavirus, dar numărul total va fi mult mai mare fiindcă unele uzine nu s-au deschis, iar cele deschise rulează la capacitate mai mică, scrie Hotnews.ro.

Datele ACEA arată că, în medie, închiderile au durat 29 de zile lucrătoare, dar au fost și țări unde avem o medie de 36 de zile, dar și o țară cu 15 zile. În România datele arată că uzinele Dacia și Ford au stat închise 31 de zile lucrătoare și au produs cu 68.000 mai puține mașini decât într-un an normal.

Datele ACEA arată că în toată Europa sunt 142 de uzine care produc automobile și cele mai multe sunt în Germania (25),urmată de Marea Britanie (19), Rusia (16), Franța (13) și Italia (11). În Ungaria, Polonia și Slovacia sunt câte patru uzine.

În Europa, 71 de uzine produc motoare pentru automobile, Germania având 12, Franța 9, iar România, trei. În total, în Europa sunt 298 de uzine auto, incluzând și pe cele care fac vehicule comerciale, autobuze și motoare, iar 102 sunt în afara UE (cele mai multe în Rusia, UK și Turcia).

Ei bine, din cauza crizei Covid-19, uzinele auto din UE au stat închise în medie 29 de zile lucrătoare până în prezent, iar în Marea Britanie media a fost de 36 de zile, în Portugalia de 34 de zile, iar în Spania, Italia și Franța, 33 de zile. În Suedia închiderile au fost cele mai scurte (15 zile în medie), în Ungaria au fost 22 de zile, în Slovacia au fost 24 de zile, iar în Belgia 25 de zile.

În Germania s-au produs cu 605.000 mașini mai puțin, în Spania cu 436.000 mai puțin, în Franța cu 257.000 mai puțin și în Marea Britanie, cu 230.000 mai puțin. Din regiunea noastră, Cehia a avut cel mai mult de suferit: un minus de 151.000 autoturisme.

Hotnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.