Reteaua Corect

În plin val patru al pandemiei, ministrul finanţelor mai lansează o criză

Scris de newsreporter in 03 octombrie 2021 la 10:08, in Business. 417 vizualizari Intra in discutie Taguriangajati, criza, impozite, IT, ministrul finantelor, renuntare, scutire, taxe shortlinkhttp://crct.ro/nyvy

Un anunţ neaşteptat făcut de ministrul finanţelor Dan Vîlceanu, prin care a sugerat renunţarea la scutirea unor taxe şi impozite pentru angajaţii din IT, cercetare şi construcţii, dă peste cap planurile de business ale unor industrii care au împreună aproape 640.000 de angajaţi, dintre care circa 450.000 beneficiază de anumite facilităţi fiscale. Vîlceanu a spus, la postul TV Antena 3, că aceste excepţii de la plata unor impozite şi contribuţii reprezintă 3% din PIB, „o sumă foarte mare“, scrie ZF.

Pentru sectorul construcţiilor, facilităţile fiscale aplicate de la începutul anului 2019 au fost ca o gură de aer pentru un domeniu puternic afectat de deficitul de personal şi, mai nou, de creşterea preţurilor la materiale.

„Impactul eliminării acestor facilităţi ar fi din toate punc­tele de vedere negativ: vor scădea salariile nete ale lu­crătorilor din construcţii, va creşte iar munca la negru, vor scădea încasările la buget, migraţia muncitorilor din România va creşte brusc, costurile cu mâna de lucru se vor mări foarte mult şi prin urmare costurile construcţiilor se vor mări brusc cu 10-15%, va fi o şi mai mare criză de lucrători pe şantiere şi multe proiecte (mai ales cele finanţate se stat) vor progresa mult mai încet , iar multe dintre ele se vor bloca“, a spus Cristian Erbaşu, preşedintele consiliului director al Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii şi proprietarul celei mai mari companii de construcţii din România, Construcţii Erbaşu.

În sectorul IT&C lucrează 208.000 de salariaţi, însă numai jumătate dintre aceştia beneficiază de scutirea de impozit pe venit de 10%.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.