Reteaua Corect

Mutare surpriză a Turciei: A oprit tranzitul de bunuri aflate sub sancțiuni către Rusia

Scris de newsreporter in 10 martie 2023 la 11:07, in Business. 608 vizualizari Intra in discutie Taguribelarus, marfuri, oprit, rusia, sanctiuni, tranzit, turcia shortlinkhttp://crct.ro/nB0r

Turcia pare să fi oprit tranzitul către Rusia de bunuri aflate sub sancțiuni occidentale, au declarat directori ai unor companii rusești de logistică pentru ziarul rusesc de afaceri Kommersant, preluat de Reuters, scrie HotNews.

Kommersant a scris că mai mulți manageri au declarat că, la începutul acestei săptămâni, autoritățile vamale turce au început să respingă tranzitul de bunuri către Rusia și Belarus, în cazul în care declarațiile includeau codurile vamale ale unor articole aflate pe o listă de bunuri sancționate de Uniunea Europeană.

Directorii au spus că oficialii vamali turci au invocat o directivă guvernamentală pentru a opri tranzitul, dar nu a existat niciun anunț public oficial al guvernului privind vreo schimbare în politica de tranzit a Turciei în ceea ce privește mărfurile care se îndreaptă spre Rusia sau Belarus.

Kommersant a citat, de asemenea, câțiva directori din sectorul logistic care au spus că există restricții mai ample privind tranzitul prin Turcia al bunurilor destinate Rusiei și Belarusului, fiind permis doar exportul de bunuri produse în Turcia.

Potrivit ziarului rusesc citat, Turcia este primul dintre principalii parteneri comerciali „prieteni” ai Federației Ruse care închide posibilitatea de tranzit al mărfurilor sancționate către Rusia.

Chiar dacă autoritățile turce nu au oferit clarificări oficiale, șefii firmelor care activează pe piața rusă au spus că blocajul a venit în urma presiunilor făcute de Uniunea Europeană,

Turcia a devenit anul trecut un centru important pentru transportul de bunuri sancționate către Rusia și pentru exportul de produse care intră sub incidența sistemului rusesc de „importuri paralele" (în valoare de multe miliarde de dolari), care permite importul de mărci occidentale fără permisiunea deținătorilor de licențe.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.