Reteaua Corect

Musk a vândut acţiuni ​Tesla, la câteva zile după ce a preluat Twitter

Scris de newsreporter in 10 noiembrie 2022 la 10:33, in Business. 312 vizualizari Intra in discutie Taguriactiuni, elon musk, tesla, Twitter shortlinkhttp://crct.ro/nAr1

Elon Musk a vândut acţiuni în valoare de cel puţin 3,95 miliarde de dolari la compania sa de maşini electrice Tesla, relatează Ziare.com.

Acţiunile Tesla au scăzut miercuri cu 6%, la cel mai redus nivel din noiembrie 2020, după ce CEO-ul Elon Musk a dezvăluit vânzarea acţiunilor în valoare de aproape 4 miliarde de dolari la compania de maşini electrice. Titlurile au scăzut cu 49% în acest an.

Până la închiderea de marţi, acţiunile Tesla erau pe locul 465, în topul celor mai slabe performanţe din acest an în indicele S&P 500.

Potrivit documentelor depuse la Comisia americană pentru bursă şi vsalori mobiliare (SEC), Musk a mai vândut 19,5 milioane de acţiuni Tesla.

Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de aproape 22 de miliarde de dolari în 2021, un an în care acţiunile au crescut cu peste 50%.

 

Anul acesta, Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de peste 8 miliarde de dolari în aprilie şi de aproximativ 7 miliarde de dolari în august.

Pe lângă faptul că a investit miliarde din propriul capital pentru a trece Twitter în proprietate privată, CEO-ul Tesla s-a bazat pe parteneri, inclusiv pe investitorii în acţiuni Binance, BAMCO, deţinută de Ron Baron, Andreessen Horowitz, fostul CEO al Twitter Jack Dorsey şi prinţul Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz al Arabiei Saudite, pentru finanţarea tranzacţiei sau transferarea acţiunile existente în holdingul lui pentru Twitter.

După cum a relatat anterior NBC News, senatorul Chris Murphy (D-Conn) a cerut o investigaţie cu privire la implicaţiile privind securitatea naţională ale pachetului de acţiuni al Arabiei Saudite în Twitter, în urma acordului privat al lui Musk.

Pe 9 august, Musk le-a spus fanilor că a terminat să vândă acţiuni Tesla pentru a finanţa o posibilă achiziţie de Twitter. El a scris, într-un tweet, ”În situaţia (sperăm că puţin probabil) în care Twitter forţează această tranzacţie să se încheie *şi* unii parteneri de capital nu ajung, este important să se evite o vânzare de urgenţă a acţiunilor Tesla”.

La acea vreme, Musk încă se lupta cu compania de social media în instanţă pentru a încerca să iasă din înţelegere – pe care a propus-o şi a fost acceptată în aprilie.

De la încheierea achiziţiei, Musk a atras zeci de ingineri Tesla la Twitter, pentru a-l ajuta cu revizuirea codului şi alte lucrări.

În comparaţie cu Nasdaq Composite, care a scăzut cu aproximativ 33% până în prezent, acţiunile Tesla au scăzut cu 46%, reducând averea lui Musk. Cu toate acestea, el este încă cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de aproape 200 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

La o conferinţă de săptămâna trecută, Musk i-a spus managerului de fonduri speculative Ron Baron că ”volumul său de muncă a crescut de la aproximativ, nu ştiu, 78 de ore pe săptămână la probabil 120”. Musk, care este şi CEO al SpaceX, a spus pe scenă că ”odată ce Twitter va fi pusă pe drumul cel bun, cred că va fi un lucru mult mai uşor de gestionat” decât celelalte companii ale sale.

Musk nu a spus cine va fi noul CEO al Twitter, dar a sugerat că rolul său de ”Şef Twit” şi director unic al companiei este doar temporar.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.