Reteaua Corect

Moody's a retrogradat ratingul pentru depozite atribuit BRD

Moody's Investors Service a revizuit in scadere ratingul pentru depozite pe termen lung si scurt atribuit BRD - Groupe Société Générale, in urma retrogradarii calificativului pentru soliditate financiara BCA (baseline credit assessment) de la 'ba3' la 'b2', se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara, informeaza Agerpres.

Sursa imagine: topnews.us

Astfel, ratingul BRD pentru depozite pe termen lung si scurt a fost revizuite in scadere, de la 'Baa3/Prime-3' la 'Ba2/Not-Prime', cu perspectiva negativa, si a fost retrogradat de la 'E plus' la 'D minus' calificativul BFSR (Bank Financial Strength Rating ) - o masura a soliditatii financiare proprii a unei banci, fara suportul acordat de un sprijin din afara. 

Decizia Moody's de a retrograda calificativul pentru soliditate financiara BCA vine ca urmare a deteriorarii calitatii deja slabe a activelor BRD, a estimarilor ca banca se va confrunta cu dificultati semnificative pe termen mediu pentru a reveni la o profitabilitate sustenabila si a expunerii bancii la o valoare incerta a garantiilor. Agentia de evaluare financiara apreciaza ca BRD ramane capitalizata adecvat pentru a face fata unor necesitati suplimentare de provizioane pentru creditele neperformante. 

De asemenea, Moody's apreciaza ca asteptatul sprijin de la banca mama Société Générale si de la Guvernul Romaniei sustine cresterea calificativului pentru soliditate financiara BCA (baseline credit assessment) de la 'b2'. 

Cresterea economica slaba continua sa afecteze performantele din sectorul bancar, in special in cazul cererii slabe pentru credite, a veniturilor mai scazute si a presiunilor asupra calitatii activelor. 

Tinand cont de dependenta ridicata a Romaniei de pietele externe, in special in ceea ce priveste exporturile si intrarile de capital privat, Moody's estimeaza performantele economice ale Romaniei sunt afectate de incertitudinile financiare cu care se confrunta statele din zona euro. Moody's se asteapta la o crestere modesta a Produsului Intern Brut al Romaniei, de 1,5% in 2013, in timp ce consumul privat ar urma sa ramana redus. Desi cresterea economiei s-ar putea imbunatati in urmatorii ani, va ramane probabil sub nivelul inregistrat inaintea crizei din 2008 (un avans anual de aproximativ 6%). Nivelul veniturilor in Romania este cu mult sub media din UE iar ritmul mai lent al cresterii va intarzia ritmul convergentei veniturilor, apreciaza Moody's. 

Desi intr-un ritm mai lent decat in 2012, Moody's se asteapta la o continuare a deteriorarii activelor BRD. Totusi, expunerea bancii la o potentiala depreciere structurala a monedei locale fata de euro ramane un risc cheie la adresa calitatii activelor bancii. Nivelul creditelor neperformante va atinge probabil nivelul de varf in 2013 iar provizioanele de risc raman ridicate, sustine Moody's. 

Perspectiva ratingului BRD este negativa si reflecta posibilitatea retrogradarii daca presiunile asupra calitatii activelor, profitabilitatii si capitalului vor fi sustenabile.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.