Reteaua Corect

Modificări importante în Programul Rabla 2021

Scris de newsreporter in 03 aprilie 2021 la 11:51, in Business. 339 vizualizari Intra in discutie Tagurimodificari, prima de casare, programul rabla 2021 shortlinkhttp://crct.ro/nxCX

Veşti bune pentru cei care vor să acceseze programul Rabla Clasic care vor putea cere mai mulţi bani pentru a-şi schimba maşina veche cu una nouă, conform unui proiect de ordin pus în dezbatere de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), relatează ZF.

La jumătatea acestei săptămâni a fost publicat pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) un proiect pentru modificarea şi completarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 324/2020, cu modificările şi completările ulterioare pentru modificarea Programului Rabla.

Astfel, va fi majorat cuantumul primei de casare cu 1.000 de lei, al ecobonusului pentru tehnologia hibridă cu 500 de lei şi cel al ecobonusului acordat pentru tehnologia GNC/GPL/emisii sub 96gCO2/km cu 500 de lei; astfel, prima de casare va avea o valoarea de 7.500 de lei, iar ecobonusurile de 3.000 de lei, respectiv 1.500 de lei;

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, anunţa, la sfârlitul lunii trecute, creşterea primei de casare şi a eco-bonusurilor oferite românilor care îşi cumpără maşini noi prin programul Rabla.

„Anul acesta vom modifica prima de casare din program, o vom majora de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, aproximativ 1.500 de euro o să fie prima de casare”, a explicat ministrul Mediului.

Reprezentantul Guvernului a mai anunţat că va fi majorat bugetul alocat programului Rabla Clasic cu aproximativ 10% până la 440 de milioane de lei astfel încât să crească numărul maşinilor noi finanţate. Suma maxima care poate fi primită de o persoană fizică sau juridică prin programul Rabla Clasic este 2.250 de euro.

Şi bugetul Rabla Plus va creşte anul acesta.

„Avem cel mai mare buget de când există acest program, dublăm bugetul de anul trecut şi ajungem la 400 de milioane de lei deoarece am văzut interesul cetăţenilor pentru maşinile electrice nepoluante. Vrem cât mai multe maşini electrice pe şoselele din România”, a mai spus ministrul Mediului.

În prezent, maşinile electrice reprezintă doar 1% din totalul autovehiculelor din România

„De aceea este nevoie de programe naţionale. Rămânem cu cea mai mare primă din Europa pentru maşinile electrice”, a precizat Barna Tanczos.

Un român poate primi cel mult 10.000 de euro pentru achiziţionarea unei maşini electrice şi 4.500 de euro pentru o maşină hibrid. Bugetul alocat programului Rabla Plus permite achiziţionarea a 6.600 de maşini electrice şi a 5.000 de tipul hibrid.

Pentru ca proiectul de ordin, pentru programul Rabla Clasic, să intre în vigoare trebuie semnat de către ministru şi publicat în Monitorul Oficial.

ZF

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.