Reteaua Corect

Ministerul Economiei demarează o campanie pentru românii din diaspora

Scris de newsreporter in 17 iulie 2020 la 10:47, in Business. 489 vizualizari Intra in discutie Taguridiaspora, Ministerul Economiei, program, romani shortlinkhttp://crct.ro/nwo3

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, prin Direcţia Generală Turism, demarează campania „Trăieşte, Munceşte, Pofteşte Româneşte!”, o iniţiativă dedicată românilor din diaspora, care s-au întors recent în ţară sau îşi doresc să o facă, cărora le transmite că îi aşteaptă acasă şi că există locuri de muncă, în mod special în domeniul HoReCa, potrivit news.ro.

”Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, prin Direcţia Generală Turism, demarează campania 'Trăieşte, Munceşte, Pofteşte Româneşte!', o iniţiativă dedicată românilor din diaspora, care s-au întors recent în ţară sau îşi doresc să o facă. Mesajul pe care dorim să îl transmitem este unul simplu: Vă aşteptăm acasă! Avem locuri de muncă pentru voi, în mod special în domeniul HoReCa”, informează ministerul într-un comunicat.

Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Direcţia Generală Turism, spune că prin această campanie autorităţile îşi doresc să le atragă atenţia românilor care s-au întors acasă din diaspora şi care au fost activi în acest domeniu, că există posibilităţi absolut onorabile şi interesante de a rămâne aici şi de a lucra în industria ospitalităţii din România.

”Sunt de părere că în ultimii ani, ţara noastră a arătat că este într-o creştere din punct de vedere al interesului pentru investitori. Doresc să întăresc afirmaţia precizând că în luna ianuarie am participat la o conferinţă în cadrul căreia principalul subiect a fost criza forţei de muncă din industria ospitalităţii. Spuneam la vremea respectivă că ne este teamă să nu fie chiar mai gravă decât o eventuală criză economică, mai ales că în acel moment, după 2019, un an absolut remarcabil pentru turismul românesc, se avea în vedere demararea mai multor proiecte. Între timp, aşa cum bine ştim, pandemia cu noul coronavirus a schimbat radical planurile gândite şi nu numai. Însă, un lucru a rămas real: lipsa forţei de muncă”, a declarat Emil-Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – Direcţia Generală Turism.

Unul dintre motivele pentru care românii au hotărât să plece din ţară este nevoia de a asigura un trai de viaţă mai bun pentru cei dragi, însă acum mulţi au ales să revină acasă, fără să aibă un plan de rezervă, argumentează ministerul.

”Unul dintre motivele pentru care românii au hotărât să plece din ţară este nevoia de a asigura un trai de viaţă mai bun pentru cei dragi. Însă, pandemia de SARS-CoV-2 i-a pus pe mulţi dintre cei aflaţi peste hotare în situaţia de a-şi regândi atât perspectivele de viitor, cât şi priorităţile. Mulţi au ales să revină acasă, fără să aibă un plan de rezervă. De aceea, campania #MEEMA - 'Trăieşte, Munceşte, Pofteşte Româneşte!', derulată prin Direcţia Generală Turism, subliniază un lucru important şi anume, că aici, în ţara lor, românii care s-au întors sau îşi doresc să o facă pot avea oportunităţi de a munci şi de a se dezvolta. Domeniul HoReCa are nevoie de forţă de muncă. Împreună relansăm economia, turismul românesc, reclădim România şi rămânem alături cei dragi~, arat[ ministerul.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.