Reteaua Corect

Milioane de oameni vor muri de foame din cauza crizei alimentare

Scris de newsreporter in 15 Mai 2022 la 10:27, in Business. 339 vizualizari Intra in discutie Tagurieconomie, foamete, spd, Svenja Schulze, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nzAj

Ministrul german al Cooperării Economice și Dezvoltării, Svenja Schulze (SPD - Partidul Social-Democrat), a avertizat, într-un interviu acordat publicației Bild, că lumea este amenințată de o criză acută din cauza prețurilor amețitoare la alimente, relatează știrpesurse.

"Situația este dramatică. Din cauza pandemiei de coronavirus, a secetei extreme și a războiului din Ucraina, prețurile mondiale ale alimentelor au crescut cu o treime și au ajuns la niveluri record. Programul alimentar mondial estimează în prezent că peste 300 de milioane de oameni suferă de foamete acută. Cifrele trebuie să fie ajustate constant, estimările cresc. Mesajul amar este că ne confruntăm cu cea mai mare criză a foametei de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, milioane de oameni vor muri", a declarat Schulze.

Ea a răspuns la întrebarea dacă este în regulă ca Germania să transforme cerealele în combustibil verde, în condițiile în care oamenii din întreaga lume mor de foame.

"Nu este corect. Nimeni nu vrea să fie responsabil pentru numărul tot mai mare de oameni înfometați din lume. Trebuie să încetăm să mai punem alimente în rezervorul mașinii - fie că este vorba de grâu, ulei de palmier, canola sau porumb. Până la 4% din așa-zișii biocombustibili din Germania sunt produși din alimente și hrană pentru animale. Aceasta ar trebui redusă la zero, nu numai în Germania, ci pe cât posibil la nivel internațional. În Germania, în fiecare an, turnăm în rezervoarele mașinilor 2,7 miliarde de litri de combustibil din uleiuri vegetale. Aceasta reprezintă aproape jumătate din recolta de ulei de floarea-soarelui din Ucraina".

De asemenea, ministrul german a comentat rolul liderului rus Vladimir Putin în viitoarea criză, relatează Bild.de.

"Putin se folosește de foamete pentru a purta un război. El profită de faptul că multe țări din întreaga lume depind de produsele agricole rusești și ucrainene. El a furat cereale din Ucraina și le va exporta în țări care sunt fără echivoc pro-ruse. La Adunarea Generală a ONU, 40 de țări, în care locuiește jumătate din populația lumii, nu condamnă agresiunea lui Putin. Este un rezultat concret al vulnerabilității la șantajul alimentar", a spus ea.

Întrebată dacă Germania ar trebui să reducă ajutorul pentru dezvoltare acordat țărilor care nu i-au întors spatele lui Putin, ea a răspuns: "Dimpotrivă, împingem fiecare țară pe care nu am câștigat-o în brațele Rusiei. Nu trebuie să alegem acest drum. Trebuie să facem cât mai multe țări independente de Putin. Din acest motiv, am aprobat o suplimentare de 50 de milioane de euro pentru Moldova și 27 de milioane de euro pentru Georgia. Moldova este în cea mai mare măsură dependentă de electricitatea și gazele rusești, iar ambele țări se tem, pe bună dreptate, de agresiunea rusă".

Întrebată dacă în viitor se poate aștepta o cooperare normală cu Putin, ea a răspuns categoric NU.

"Nimeni nu poate spune astăzi în mod serios cum va fi relația cu Rusia în viitor. Un lucru este clar: atâta timp cât această agresiune brutală face ravagii, cooperarea cu Putin este exclusă", a spus ea.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.