Reteaua Corect

Miliardarul Jeff Bezos oferă cel mai dur sfat în pragul unei crize economice

Scris de newsreporter in 15 noiembrie 2022 la 12:27, in Business. 347 vizualizari Intra in discutie Taguriachizitii mari, criza, jeff bezos, recesiune, sfat shortlinkhttp://crct.ro/nAsz

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a avertizat recent consumatorii și companiile că ar trebui să ia în considerare amânarea achizițiilor mari în lunile următoare, deoarece economia globală se confruntă cu o recesiune. Afaceristul a oferit cel mai dur sfat de până acum cu privire la economie, într-un interviu exclusiv pentru CNN, citat de Știripesurse.

Bezos i-a îndemnat pe oameni să amâne cheltuielile mari, cum ar fi cele pentru mașini noi, televizoare și electrocasnice, observând că amânarea achizițiilor este cea mai sigură modalitate de a păstra niște „pulbere uscată” în cazul unei crize economice prelungite. Între timp, întreprinderile mici ar putea dori să evite să facă cheltuieli mari de capital sau achiziții în acest timp nesigur, a adăugat Bezos, potrivit CNN.

Dacă suficienți consumatori respectă sfaturile lui Bezos, ar putea însemna vânzări mai scăzute pentru Amazon, gigantul de comerț electronic fondat de Bezos care a creat marea majoritate a bogăției miliardarului.

The New York Times a raportat luni că Amazon plănuiește să-și reducă forța de muncă, concediind 10.000 de lucrători, cea mai mare reducere din istoria companiei.

Aceasta se adaugă înghețării angajărilor anunțate anterior în forța de muncă corporativă. Compania este pe locul doi după Walmart în ceea ce privește numărul de oameni pe care îi angajează în Statele Unite.

Amazon (AMZN) a declarat în octombrie că se așteaptă ca vânzările pentru ultimele trei luni ale anului să fie semnificativ sub așteptările Wall Street. Prognoza mai slabă a venit pe măsură ce inflația în creștere și temerile de recesiune care se profilează cântăresc asupra deciziilor de cumpărare ale consumatorilor, deoarece americanii se concentrează mai mult pe călătorii și mese în oraș și mai puțin pe cumpărarea de bunuri discreționare.

Acțiunile companiei au scăzut cu peste 40%, deoarece creșterea prețurilor și schimbarea comportamentului clienților afectează Amazon și sectorul tehnologic mai larg.

Bezos a spus că probabilitatea înrăutățirii condițiilor economice îndeamnă la economisirea banilor, acolo unde este posibil.

Doar o mică reducere a riscului ar putea face diferența”, a spus el.

Salariile au crescut, dar nu sunt suficiente pentru a elimina inflația, în special prețurile ridicate la produse de primă necesitate, cum ar fi alimente, combustibil și locuință.

Pentru cei care au investit în acțiuni, nici nu a fost un an grozav, iar acest lucru este deosebit de greu pentru pensionarii care trăiesc din investițiile lor.

Alți lideri de afaceri au emis mesaje similare despre economie în ultimele luni. CEO-ul JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a speriat bursa în octombrie spunând că o recesiune ar putea lovi Statele Unite în mai puțin de șase până la nouă luni.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.