Reteaua Corect

Mii de angajați din Finanțe și ANAF vor primi laptopuri pentru a munci de acasă în pandemie

Scris de newsreporter in 05 martie 2021 la 09:54, in Business. 361 vizualizari Intra in discutie Tagurianaf, eMAG, laptop, licitatie, Ministerul de Finante shortlinkhttp://crct.ro/nxtN

Compania Dante International, care deține și administrează eMAG, cel mai mare magazin online din țară, a câștigat o licitație organizată de Ministerul de Finanțe și va furniza 3.700 de laptopuri necasare angajaților din Minister, ANAF și direcțiile regionale pentru a-și desfășura activitatea la domiciliu/ telemuncă în contextul pandemiei de COVID-19, arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Inițial contractul a fost estimat la peste 11,1 milioane de lei, scrie HotNews.

Ministerul Finanțelor Publice a desemnat luna trecută firma câștigătoare a licitației pentru achiziția a 3.700 de laptopuri necesare pentru a permite desfășurarea muncii la domiciliu pentru o parte considerabilă a angajaților MFP, ANAF și direcțiilor regionale, în condiții de pandemie.

La licitația demarată în toamna anului trecut, despre care HotNews.ro a scris la acel moment , Ministerul de Finanțte a primit 5 oferte de la următoarele firme:

1. Producton SRL
2. Dante International
3. Romflex Sistem SRL
4. Etat2U SRL
5. Net Brinel

  • Care a fost valoarea estimată a contractului licitat și cât a fost oferta eMAG

Valoarea estimată a acordului cadru a fost de 9.327.731 lei fără TVA, respectiv 11.100.000 lei TVA inclus pentru un număr maxim de 3.700 de laptopuri.

Dante International, compania care deține eMAG, a făcut o ofertă de 9.022.746 lei fără TVA, respectiv peste 10,7 milioane lei cu TVA, a fost declarată câștigătoare, contractul fiind încheiat în data de 17 februarie 2021, potrivit unui anunț de atribuire publicat în data de 2 martie în SEAP. În aceeași zi s-a încheiat și un contract subsecvent în valoare de peste 4,8 milioane de lei aferent furnizării de laptopuri.

Cum a fost motivată această achiziție de către Ministerul de Finanțe:

  • "Având în vedere contextul actual, în vederea combaterii/ diminuării riscurilor apărute și a restricțiilor Covid 19, se impune prezența la locul de muncă, în sediile MFP/ANAF/DGAMC a unui număr cât mai redus de personal cu asigurarea în același timp a condițiilor tehnice ca o parte din personal să își poată desfășura activitatea la domiciliu/ telemuncă astfel încât MFP și instituțiile din subordine să funcționeze la întreaga lor capacitate. (...)
  • Produsele sunt necesare pentru a permite desfășurarea muncii la domiciliu pentru o parte considerabilă a angajaților MFP, ANAF și direcțiilor regionale, în condiții de pandemie. Laptop-urile care se vor achiziționa vor fi utilizate pentru a permite accesul angajaților, de la domiciliu, în condiții de siguranță informatică, în sistemul informatic al MFP", se arată în Caietul de sarcini al licitației.

Factorii interesați în implementarea contractului sunt:

  • - Angajații din Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală aparat central și instituții subordonate din teritoriu care utilizează sistemul informatic al MFP
  • - Ministerul Finanțelor Publice prin Centrul Național pentru Informații Financiare care administrează și dezvoltă Sistemul Informatic al MFP
  • - Ministerul Finanțelor Publice prin Centrul Național pentru Informații Financiare care va implementa Contractul și va intra în relație directă cu Contractantul pe perioada derulării acestuia

Care este situația actuală în Ministerul de Finanțe și ANAF în privința numărului de laptop-uri:

Conform caietului de sarcini, în prezent sunt utilizate următoarele laptop-uri:

  • - În MFP se utilizează un număr de 94 buc laptop HP ProBook 650G1 (achiziție 2014), un număr de 68 buc laptop Lenovo Thinkpad L540 (achiziție 2015) si un număr de cca. 290 buc. laptop-uri mai vechi de anul 2014
  • - În ANAF aparat propriu (inclusiv in Direcția Generala Antifraudă Fiscala si Direcția Regionala Antifraudă Fiscala București) se utilizează un număr de 252 buc laptop HP ProBook 650G1 (achiziție 2014), un număr de 78 buc laptop Lenovo Thinkpad L540 (achiziție 2015) si un număr de cca. 260 buc. laptop-uri mai vechi de anul 2014.

 

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.