Reteaua Corect

Microsoft reface de la zero aplicaţia Teams

Scris de newsreporter in 28 martie 2023 la 11:24, in Business. 342 vizualizari Intra in discutie Tagurimicrosoft, teams shortlinkhttp://crct.ro/nB5J

O nouă iteraţie a aplicaţiei de comunicare Teams vine să repare faima negativă a soluţiei vândute de Microsoft cu un spor semnificativ de performanţă şi un consum mult redus de resurse, relatează Știripesurse.

Microsoft lansează o nouă versiune a aplicaţiei Teams pe care spune că a refăcut-o de la zero. Recunoscută tocmai pentru faptul că era greoaie şi consuma multe resurse, noua aplicaţie îmbunătăţeşte ambele aspecte, informează News.ro.

Noua aplicaţie Teams va fi de două ori mai performantă decât cea veche, promite gigantul american, care spune că intrarea la întâlniri se va face de două ori mai repede, iar schimbarea între chat-uri şi canale va fi de 1,7 ori mai rapidă.

Totodată, compania spune că a făcut mari progrese în ceea ce priveşte reducerea consumului de resurse şi că noua aplicaţie Teams foloseşte doar jumătate din memoria de care avea nevoie până acum.

Îmbunătăţirile sunt posibile datorită schimbărilor de „sub capotă”, unde s-a renunţat la Electron pentru motorul de randare Edge WebView 2.

De asemenea, au fost aduse îmbunătăţiri la nivelul interfeţei grafice care să corespundă cu liniile de design ale sistemului de operare Windows 11. În acest caz, s-a trecut de la AngularJS la React.

Au fost îmbunătăţite şi anumite aspecte ce ţin de funcţionalitatea propriu-zisă, precum schimbarea între mai multe conturi, care se face acum mult mai elegant, printr-un meniu dedicat special conturilor folosite.

Noua versiune a aplicaţiei Teams este lansată sub formă de Preview, pentru a se putea face o ultimă testare înainte ca aceasta să poată fi folosită de toţi utilizatorii.

Cu aceeaşi ocazie, Microsoft anunţă că Teams are 280 de milioane de utilizatori pe lună. Aceasta a crescut modest în ultima vreme, de la 250 de milioane de utilizatori pe lună în iulie 2021.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.