Reteaua Corect

Microsoft şi-a redus previziunile de profit şi venituri pentru trimestrul patru

Scris de newsreporter in 03 iunie 2022 la 11:15, in Business. 433 vizualizari Intra in discutie Tagurimicrosoft, profit, venit shortlinkhttp://crct.ro/nzGd

Microsoft şi-a redus previziunile de profit şi venituri pentru trimestrul patru, din cauza aprecierii dolarului, devenind cel mai recent caz al unei companii mari din SUA care avertizează asupra impactului cursului valutar, transmite Reuters, potrivit Ziare.com.

Politica monetară mai strictă a Rezervei Federale şi tensiunile geopolitice sporite au determinat o apreciere de 14% a dolarului faţă de un coş de valute, în ultimul an, forţând companii precum Coca-Cola şi Procter & Gamble să îşi reducă aşteptările financiare pentru restul anului.

Un dolar mai puternic erodează de obicei profiturile companiilor care au operaţiuni internaţionale extinse şi convertesc valutele străine în dolari.

”Companiile de software, inclusiv Microsoft, au operaţiuni semnificative în afara SUA şi cred că Microsoft este prudentă aici, pentru a depăşi aşteptările (pieţei) şi a fi transparentă în ceea ce priveşte impactul valutar”, a declarat Steve Koenig, director general la SMBC Nikko Securities.

Microsoft, care obţine aproximativ jumătate din veniturile sale din afara Statelor Unite, şi-a redus previziunile de venituri pentru toate cele trei segmente, care includ produse Windows, servicii cloud şi computere personale.

Activitatea de acoperire a riscurilor corporative a crescut pe măsură ce mai multe companii încearcă să-şi protejeze profiturile împotriva impactului fluctuaţiilor valutare, pe fondul inflaţiei în creştere.

Este obişnuit ca firmele să se protejeze de mişcările valutare neaşteptate, dar urgenţa vine după ani de volatilitate redusă a cursului, timp în care fluctuaţiile valutare au avut un impact limitat asupra câştigurilor.

Gigantul tehnologic se aşteaptă ca veniturile trimestrului patru să fie cuprinse între 51,94 miliarde dolari şi 52,74 miliarde dolari, în scădere de la intervalul prognozat anterior, de 52,40 miliarde dolari la 53,20 miliarde dolari.

Microsoft a redus perspectiva profitului la 2,24 - 2,32 dolari pe acţiune, de la o aşteptare anterioară de de 2,28 - 2,35 dolari pe acţiune

Analiştii estimează un profit de 2,33 dolari pe acţiune la venituri de 52,87 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

În aprilie, compania a prognozat o creştere de două cifre a veniturilor pentru următorul an fiscal, datorită cererii pentru software-ul său de birou şi serviciile cloud, pe măsură ce economiile se redeschid şi companiile trec la un model hibrid, care permite personalului să lucreze alternativ de la birou şi acasă.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.