Reteaua Corect

McDonald’s a raportat o scădere pe scară largă a vânzărilor globale

Scris de newsreporter in 29 iulie 2020 la 10:20, in Business. 396 vizualizari Intra in discutie TaguriMcDonald’s, scadere, vanzari shortlinkhttp://crct.ro/nwrp

McDonald’s a raportat o scădere pe scară largă a vânzărilor globale în termeni comparabili şi ratarea aşteptărilor referitoare la profit în trimestrul al doilea, în urma închiderii magazinelor sale din cauza pandemiei de Covid-19, care i-a limitat activităţile la drive-thru şi comenzi, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.ro.

Acţiunile companiei cu sediul în Chicago au scăzut cu peste 2,5% în urma raportării rezultatelor trimestriale, potrivit news.ro.

Citește și: Mircea Lucescu împlinește 75 de ani! Cel mai titrat tehnician român din toate timpurile se pregătește pentru o nouă aventură

Vânzările globale în termeni comparabili au scăzut cu 23,9% în trimestrul al doilea, trase în joc de pieţe mari, precum cele Marea Britanie, Franţa şi America Latină.

Analiştii anticipau un declin al vânzărilor de 23,24%, potrivit datelor firmei de analiză a pieţei Refinitiv.

În Statele Unite, unde compania are peste o treime din restaurantele sale, vânzările în termeni comparabili s-au redus cu 8,7%, dar declinul a fost sub cel anticipat, de 9,97%.

Citește și: E lege! Administrațiile locale pot monta echipamentele de supraveghere video fără costuri suplimentare pentru deținătorii stâlpilor

În timpul unei conferinţe la distanţă cu investitorii, directorii companiei au fost precauţi, dar au notat că vânzările consemnate în iulie s-au îmbunătăţit şi ar trebui să fie uşor pozitive la sfârşitul lunii.

Aproximativ 96% din restaurantele McDonald’s funcţionează cu drive-thru, comenzi sau cu o capacitate redusă.

Compania intenţionează să lanseze o campanie de publicitate în semestrul al doilea, pentru care are un buget considerabil, a spus Kempczinski.

În trimestrul al doilea, McDonald’s a redus cheltuielile de marketing în SUA cu 70%, pentru conservarea resurselor, dar nu va reinvesti banii respectivi.

Majoritatea reclamelor vor promova meniurile de bază şi comenzile digitale, dar sunt planificate şi unele inovaţii legate de meniuri.

Compania se mai aşteaptă să colecteze în semestrul al doilea majoritatea chiriilor de la francizaţi, care au fost amânate.

McDonald’s mai anticipează că există şanse de creştere în Europa, ”unde unele restaurante independente au probleme mari, ceea ce poate reprezenta o portunitate pentru noi”.

Veniturile au scăzut cu 30,5%, la 3,76 miliarde de dolari, dar sunt peste estimările de 3,68 de miliarde de dolari.

Profitul net a scăzut cu 68%, la 483,8 milioane de dolari. Excluzând elementele excepţionale, McDonald’s a câştigat 66 de cenţi pe acţiune, cu 8 cenţi sub aşteptări.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.