Reteaua Corect

Marii producători mondiali de arme își dau întâlnire la Kiev

Scris de newsreporter in 18 septembrie 2023 la 09:32, in Business. 231 vizualizari Intra in discutie Taguriforum, Kiev, producatori de arme, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nBVo

La Forum vor participa 86 de companii din 21 de țări diferite. Kievul caută să-şi schimbe contraofensivă câștigând teren în zone din apropiere de Bakhmut, relatează Știripesurse.

În toamnă, în Ucraina va avea loc un forum internațional al industriei de apărare în timpul căruia se va face un bilanț al modului de exploatare a tuturor oportunităților de a produce armele de care țara are nevoie pentru a elibera teritoriul de invazia rusă. Producția nu poate ține pasul cu războiul și de multe ori, câteodată  pe tonuri considerate provocatoare, conducerea ucraineană i-a acuzat pe aliați pentru că nu fac suficiente eforturiîn favoarea contraofensivei.

Problema aprovizionării cu arme este din ce în ce mai relevantă, întrucât armata ucraineană caută să-și schimbe contraofensiva, a cărei eficacitate depinde în primul rând de sprijinul militar din partea Occidentului.

Optzeci și șase de companii de apărare de top, reprezentând 21 de țări, și-au confirmat participarea. Scopul evenimentului este ''de a oferi Ucrainei toate oportunitățile necesare pentru a produce arme și muniție şi de a oferi tehnologii moderne pentru a avea o apărare fiabilă împotriva oricărei forme de agresiune'', a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski în obişnuitul său mesaj video.

NATO insistă şi ea pe această problemă. Rob Bauer, șeful Comitetului Militar NATO a recunoscut că ''volumul de arme folosite pentru Ucraina depășește capacitatea de producție'' a țărilor alianței, care sunt nevoite să pună la dispoziție material din stocurile lor, expunându-se astfel din ce în ce mai mult la riscuri privind securitatea.

Situația de pe teren

Cele mai intense bătălii din ultimele zile au loc pe frontul de sud de lângă Bakhmut, unul dintre orașele cele mai sfâșiate de conflict.

''Punctele fierbinți ale ciocnirilor dintre ruși și ucraineni sunt acum Klișchiivka și Kurdiumivka'', a declarat adjunctul ministrului apărării, Hanna Malyar, explicând că lângă Yahidne și Bogdanivka, tot în regiunea Donețk, trupele ruse au încercat să străpungă apărarea ucraineană, dar fără succes.

Cinci civili au fost uciși și unul rănit din cauza bombardamentelor ucrainene intense în aceeași regiune, a declarat un oficial rus din regiunea de est a Ucrainei, citat de Reuters.

Presa ucraineană a raportat explozii la Harkov, în nord, și la Odesa, în sud-vestul țării. O alertă de raid aerian a fost declanșată în toată Ucraina, după ce bombardiere strategice rusești au tras cu rachete de croazieră.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.