Reteaua Corect

Marea înlocuire? După asiatici, o companie vrea să aducă în țară 12.500 de angajați din AFRICA

Scris de newsreporter in 28 septembrie 2023 la 07:48, in Business. 360 vizualizari Intra in discutie TaguriAfrica, angajati, companie de recurtare, românia shortlinkhttp://crct.ro/nBYq

O companie de recrutare românească vrea să aducă, anual, 12.500 de angajați din Tanzania pe piața muncii locală de unde reclamă o nevoie de angajați atât calificați, cât şi și necalificați, relatează R3media.ro.

Compania Citadela SRBC Group își propune să aducă forță de muncă provenită din zona africană, mai exact din Tanzania. Compania de recrutare își propune să plaseze pe piața locală, anual, peste 12.500 de angajați străini.

„Alegerea Tanzaniei ca principală ţară de unde vom importa forţa de muncă are la bază mai multe aspecte importante. În primul rând discutăm de o piaţă unde masa de potenţiali angajaţi din care putem selecta este extrem de largă, ajungând la circa 40 de milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani. În plus, tanzanienii au aceeaşi religie ca şi românii, aspect care va avea un impact major în adaptarea lor pe plan local. De asemenea, engleza este o limbă răspândită în Tanzania, aspect care contează în interacţiunea cu angajatorul român”, spune Tudor Nistor, managing partener al Citadela SRBC Group, pentru Ziarul Financiar.

Compania de recrutare își propune ca 30% dintre angajații aduși din Tanzania să fie plasați în companii de industrie ușoară (producători de mobiler, textile etc). Totodată, o altă pondere importantă este cea a lucrătorilor în construcții, de 20%, cât și cea a angajaților din HoReCa, de 20%. Restul de 30% vor fi plasați în special în industria agricolă sau cea de creștere a animalelor.

Nevoia de populație de înlocuire a românilor plecați în străinătate

 

Muncitorii din Tanzania se vor alătura celorlalți străini aduși în România să muncească. Astfel, în România sunt deja, în funcție de sursă, peste 100.000 de muncitori din țări precum Vietnam, Sri Lanka, Nepal sau Bangladesh.

Recent, sociologul și profesorul universitar de la SNSPA, Bogdan Bucur, vorbea despre nevoia de o „populație de înlocuire”, a românilor plecați la muncă în străinătate.

Bucur menționa cifra de 500.000 de astfel de străini.

Ideile lui Bucur nu sunt singulare. Un gând asemănător a fost exprimat și de Teodor Baconschi, cunoscut apropiat al elitei politice care conduce România de peste două decenii.

Acesta vorbea despre venirea a „1 milion de asiatici” în România.

În altă ordine de idei, prezența muncitorilor străini în România a dus la discriminarea muncitorilor români, după cum avertiza directorul AJOFM Arad.

Interesant este că Guvernul nu vorbește despre nevoia de a aduce înapoi în țară proprii cetățeni, care ar umple golurile de pe piața muncii cauzate de criza demografică a României.

Tanzania este o țară cu o populație de peste 61 de milioane de locuitori. Organizată ca Republică Prezidențială, Tanzania este cunoscută ca destinație turistică pentru europeni, în special Zanzibarul și Muntele Kilimanjaro.

Populația este în proporție de peste 63% creștină, iar 34% este musulmană. Tanzania este una dintre cele mai conservatoare țări africane: homosexualitatea este pedepsită cu închisoarea.

R3Media

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.