Reteaua Corect

Marea Britanie va găzdui primul summit mondial dedicat inteligenţei artificiale

Marea Britanie va găzdui primul summit global dedicat inteligenţei artificiale (IA) la sfârşitul acestui an, cu scopul de a realiza o abordare holistică pentru atenuarea riscurilor asociate cu tehnologia, a anunţat, miercuri, către Washington, prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, scrie HotNews.

„AI are un potenţial incredibil de a ne transforma vieţile în bine. Dar trebuie să ne asigurăm că este dezvoltat şi utilizat în siguranţă”, a spus Sunak în marja vizitei la Casa Albă. „Am creat continuu, de-a lungul istoriei, noi tehnologii revoluţionare pe care le-am folosit pentru binele omenirii. Acesta este ceea ce trebuie să realizăm din nou", a adăugat el.

Summitul ar trebui să aibă loc în toamna anului viitor şi să reunească „ţări cu o abordare similară” pentru a pune bazele reglementării, a spus un purtător de cuvânt al liderului britanic.

Ideea summit-ului nu urmăreşte însă să zădărnicească exploatarea IA pe care state autoritare, precum China sau Rusia, ar putea-o face, a spus aceeaşi sursă.

Cu toate acestea, răspunde dorinţei britanice de a găzdui în cele din urmă sediul unui potenţial reglementator global al IA, dorinţă care ar putea fi totuşi subminată, în timp ce Uniunea Europeană şi Statele Unite au început deja să vorbească despre asta.

Rishi Sunak a dat asigurări că Marea Britanie nu este în pericol să fie exclusă.

„Cred că trebuie să avem încredere în capacitatea ţării noastre de a fi un lider când vine vorba de inteligenţă artificială, pentru că asta indică faptele”, a spus el pentru BBC.

„Dacă te uiţi la numărul de companii, la sumele investite, la calitatea cercetării noastre, nimeni nu este la nivelul altor ţări democratice, în afară de Statele Unite”, a insistat Sunak.

Premierul britanic a mai dat asigurări că preşedintele Biden, deşi aproape de două ori vârsta lui (80 de ani faţă de 43 de ani pentru Sunak) nu este depăşit de această tehnologie.

„Da, am discutat despre inteligenţa artificială când am fost împreună în Japonia (pentru summitul G7, NDLR) şi ştiu că este pe deplin conştient de riscurile şi oportunităţile pe care le implică”, a declarat Rishi Sunak pentru canalul britanic TalkTV, înainte de întâlnirea sa cu preşedintele american.

„Dar mai ştiu că preşedintele are în vedere ameninţările cu care se vor confrunta ţările noastre în viitor şi vrea să se asigure că lucrăm împreună pentru a le proteja”, a insistat el, subliniind implicit sprijinul american pentru această propunere de summit.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.