Reteaua Corect

Lukoil, la un pas de a vinde rafinăria din Sicilia americanilor

Scris de newsreporter in 09 decembrie 2022 la 11:08, in Business. 358 vizualizari Intra in discutie TaguriAMERICANI, Lukoil, rafinarie, Sicilia shortlinkhttp://crct.ro/nAzD

Compania rusă Lukoil și firma americană de private equity Crossbridge sunt aproape de un acord pentru vânzarea rafinăriei grupului rus din Sicilia, Italia, au declarat pentru Reuters trei surse, relatează Știripesurse.ro.

Acordul dintre Lukoil și Crossbridge, care este susținut de traderul elvețian de mărfuri Vitol, ar putea avea o valoare de puțin sub 1,5 miliarde de euro (1,58 miliarde de dolari), au declarat două dintre surse, avertizând că termenii finali ai tranzacției s-ar putea schimba.

Instalația din Sicilia deținută de Lukoil rafinează o cincime din țițeiul italian și angajează aproximativ 1.000 de persoane într-o zonă cu o situație economică precară.

Rafinăria, care s-a bazat în ultimele luni în principal pe țiței rusesc, nu mai poate prelua acum materia primă de bază după ce luni a intrat în vigoare un embargo al Uniunii Europene.

Săptămâna trecută, Roma a stabilit o schemă de administraare privată, pentru a proteja locurile de muncă și capacitatea rafinăriei de embargo.

Posibilitatea ca rafinăria să ajungă sub administrare fiduciară a accelerat negocierile dintre Lukoil și Crossbridge, a declarat una dintre surse.

Potrivit unei a patra surse, veniturile rafinăriei ar urma să se tripleze în acest an, depășind 10 miliarde de euro (10,55 miliarde de dolari), pe fondul creșterii prețurilor la motorină și benzină.

Orice acord de vânzare a uzinei va fi supus controlului guvernului în conformitate cu așa-numitul regulament "golden power", care oferă Romei posibilitatea de a bloca tranzacția în cazul în care aceasta dăunează locurilor de muncă sau producției strategice din țară.

Crossbridge și Vitol au refuzat să comenteze. Lukoil nu a fost disponibilă imediat pentru a comenta. Ministerul Industriei din Italia nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.