Reteaua Corect

Livrările Airbus au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 16 ani

Scris de newsreporter in 09 iulie 2020 la 10:56, in Business. 327 vizualizari Intra in discutie TaguriAirbus, livrari, scadere shortlinkhttp://crct.ro/nwlE

Grupurile aeriene au fost grav afectate de pandemia de coronavirus. Odată cu relaxarea măsurilor însă, acestea încep să își revină, dar sunt departe de cifrele înregistrate în anii precedenți, scrie Capital.ro.

Acesta este și cazul Airbus. Deși livrările grupului aeronautic european au crescut cu 50% în iunie, comparativ cu luna precedentă, ajungând la cel mai ridicat nivel din martie, pe ansamblului primului semestru din 2020 livrările sunt cel mai scăzut nivel din ultimii 16 ani, transmite Reuters, citată de agerpres.

Astfel, potrivit sursei citate, Airbus a livrat 36 de aeronave în iunie, faţă de 24 în mai şi 14 în aprilie, dar în primele şase luni din acest an livrările au scăzut cu 49%, la 196 de avioane, faţă de 389 perioada similară din 2019.

Având în vedere faptul că pandemia a paralizat transportul aerian, iar operatorii aerieni se luptă pentru supravieţuire, Airbus nu a înregistrat nicio comandă în iunie, pentru a doua lună consecutiv.

15.00 de oameni vor fi concediați

Pentru a se redresa după criza cauzată de pandemie, Airbus a anunţat un plan de restructurare fără precedent ce prevede eliminare a aproximativ 15.000 de locuri de muncă în decurs de un an, avertizând că viitorul său este în pericol, în contextul efectelor pandemiei.

Cele 15.000 de locuri de muncă vizate, echivalentul a 11% din personalul Airbus, sunt împărţite astfel: 5.000 în Franţa, 5.100 în Germania, 900 în Spania, 1.700 în Marea Britanie şi 1.300 la alte uzine ale grupului din întreaga lume. Cifra totală incluse şi alte 900 de posturi ce erau planificate să fie eliminate încă înainte de criză la filiala germană Premium Aerotec, care a închiriat până în 2023 hala de la Ghimbav a companiei Airbus Industries.

În prezent, grupul Airbus are în total 135.000 de salariaţi dintre care 81.000 la divizia de avioane comerciale. Airbus are 49.000 de angajaţi în Franţa, 45.500 în Germania, 12.500 în Spania şi 11.000 în Marea Britanie.

„Trebuie să facem faţă realităţii că 40% din activitatea noastră în sectorul avioanelor comerciale a dispărut şi că va fi nevoie, probabil, de foarte mult timp pentru a-şi reveni. În consecinţă trebuie să luăm măsuri decisive acum”, a explicat directorul general de la Airbus, Guillaume Faury. Acesta a recunoscut că este vorba de un plan de restructurare „fără precedent” în istoria companiei, adăugând că nu se aşteaptă la prea mult sprijin chiar dacă lucrează îndeaproape cu guvernele implicate.

Capital.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.