Reteaua Corect

Livrări record de maşini în august 2018

Scris de newsreporter in 21 august 2018 la 11:55, in Business. 59 vizualizari Intra in discutie Taguriaugust 2018, industria auto, livrari, masini, record shortlinkhttp://crct.ro/ntb2

Numărul total al înmatriculărilor de maşini noi din luna august ar putea reprezenta un record, pentru ultimii ani şi chiar ajunge la valori întâlnite ultima oară în 2008, de circa 30.000 de unităţi, pe măsură ce dealerii auto de pe piaţa locală se străduiesc să livreze ultimele maşini omologate sub vechiul standard de măsurare. Potrivit datelor din piaţă, la începutul lunii august 30.000 de maşini se aflau în stocul dealerilor auto la nivel naţional, în condiţiile în care lunar se vând circa 12.000 de unităţi, scrie Ziarul Financiar.

„Ne aşteptăm la un volum record de înmatriculări în luna august pe măsură ce jucătorii din piaţa auto vor lichida stocurile de maşini omologate sub vechile standarde. La Volkswagen deja vindem maşini sub noul standard WLTP, iar stocurile sub vechiul standard vor fi vândute până la finalul lunii august“, a explicat Bogdan Florea, brand manager Volkswagen autoturisme în cadrul Porsche România, cel mai mare importator auto pe piaţa locală.

În cazul unei mărci cu o gamă redusă de motorizări, impactul poate fi mai mic. Spre exemplu, datorită unui grad foarte mare de personalizare, în Europa pot exista 2 milioane de versiuni, iar fiecare trebuie testată şi omologată individual.

După data de 1 septembrie fiecare producător mai are dreptul să vândă 10% din volumul comercializat în ultimele 12 luni, astfel încât şi cele care ajung la clienţi în a doua jumătate a lunii august iar aceştia nu au suficient timp pentru a le îmatricula, au o marjă de eroare suplimentară. Provocarea vine în judeţele aglomerate, unde încă de la începutul lunii august erau programate pentru înmatriculare pentru septembrie sau chiar octombrie.

„La Volkswagen deja de la începutul lunii august nu mai sunt produse maşini cu vechea variantă de omologare. Pentru noi este doar o perioadă de tranziţie“, a spus Bogdan Florea.

Mai mult, unii constructori, precum Dacia, au trimis deja scrisori oficiale către cei care au cumpărat automobile din marca autohtonă pentru a-i sfătui să-şi înmatriculeze maşinile înainte de data de 1 septembrie, când intră în vigoare noile norme.

Continuarea pe ZFCorporate

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.