Reteaua Corect

Lira sterlină își revine din pumni, dolarul începe să scadă

Scris de newsreporter in 30 septembrie 2022 la 10:46, in Business. 360 vizualizari Intra in discutie Taguridolar, lira sterlina shortlinkhttp://crct.ro/nAf3

Lira sterlină a crescut puternic, joi, în tranzacţiile volatile, în condiţiile în care dolarul american a scăzut faţă de principalele valute, investitorii fiind calmaţi de cumpărarea de către Banca Angliei de obligaţiuni pe termen lung, pentru a stabiliza piaţa, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Lira sterlină a crescut cu 1,4%, la 1,1034 dolari pe unitate. După ce a atins un nou minim al ultimilor 37 de ani, de 1,0327 dolari, în urmă cu trei zile, lira sterlină s-a apreciat cu 6,4% faţă de dolar, informează News.ro.

Redresarea monedei britanice s-a datorat în parte acţiunii Băncii Angliei. Joi, BoE a cumpărat obligaţiuni guvernamentale britanice cu scadenţe de peste 20 de ani în valoare de 1,415 miliarde de lire sterline (1,55 miliarde de dolari), în a doua zi a unui program de mai multe miliarde de lire sterline conceput pentru a stabiliza piaţa.

”Lira sterlină are performanţe peste aşteptări şi aceasta este o continuare a ceea ce am văzut ieri”, a declarat Brian Daingerfield, director de strategie pe piaţa valutară la NatWest Markets din Stamford, Connecticut.

El  a adăugat că "Banca Angliei a făcut un pas destul de decisiv pentru a stabiliza pieţele. Şi acest lucru este interpretat în mod pozitiv de piaţa valutară".

Lira sterlină a scăzut iniţial joi, în timp ce prim-ministrul Liz Truss a apărat bugetul guvernului, care include o reducere a impozitelor.

Dolarul, pe de altă parte, a scăzut faţă de un coş de valute importante, fiind tranzacţionat ultima oară în declin cu 0,1% la 112,454.

Euro a crescut cu 0,4% faţă de dolar, până la 0,9767 dolari pe unitate.

Datele au arătat că încrederea în economia zonei euro a scăzut în septembrie brusc şi peste aşteptări, pe măsură ce încrederea s-a redus în rândul companiilor şi al consumatorilor, care sunt, de asemenea, defavorizaţi în ceea ce priveşte tendinţele preţurilor în lunile următoare.

Atenţia investitorilor s-a concentrat pe inflaţia germană, care a sărit la 10,9% în această lună, cu mult peste aşteptările de 10%. Acest lucru sugerează că inflaţia din zona euro, care urmează să fie ppublicată vineri, ar putea depăşi o estimare de 9,6%, întărind argumentele pentru o majorare cu încă 0,75 puncte procentuale a dobînzii de referinţă, la următoarea reuniune de politică monetară a Băncii Centrale Europene.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.