Reteaua Corect

Licitație restrânsă: STS vrea să-și extindă rețelele în toată țara

Scris de newsreporter in 26 Mai 2020 la 10:53, in Business. 345 vizualizari Intra in discutie Taguricupru, fibra optica, licitatie, retea, STS shortlinkhttp://crct.ro/nw8T

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a demarat o licitație restrânsă pentru încheierea unui acord cadru pe 7 ani pentru extinderea și modernizarea rețelelor de cupru și fibră optică pe întreg teritoriul național, valoarea estimată a contractului fiind de 99,4 milioane de euro (fără TVA), arată datele Sistemului electronic de achiziții publice. STS așteaptă la licitație între 10 și 20 de operatori de comunicații. Finanțarea contractelor se va face în special de la bugetul de stat, dar și din fonduri externe nerambursabile, scrie Hotnews.ro.

  • "Acordul cadru are ca obiect extinderea ariei geografice și modernizarea reţelelor de telecomunicații speciale, pe suport de cupru și fibră optică, aflate în administrarea STS, pe întreg teritoriul național, prin racordarea la acestea a diverse puncte de prezență proprii sau ale beneficiarilor STS, în scopul asigurării în aceste puncte de comunicaţii protejate, securizate, fiabile şi de calitate.
  • Investițiile (obiectivele de investiții) realizate în baza acordului-cadru ce va fi încheiat în urma procedurii de achiziție publică vor consta în proiectarea și execuția de lucrări de construcții pentru realizarea de infrastructuri (rețele) de telecomunicaţii speciale, subterane și supraterane, pe întreg teritoriul țării, inclusiv acordarea de asistență tehnică pe perioada implementării acestora.", se arată în anunțul de licitație.

Accesul la documentele de achiziții publice este restricționat. Operatorii interesați pot obține informații adresând solicitări direct la STS.

Serviciul de Telecomunicații Speciale estimează că de acest contract vor fi interesați între minim 10 și maxim 20 de operatori de comunicații.

Finanțarea proiectului se va face în special de la bugetul de stat, dar și din fonduri externe nerambursabile.

  • Atribuirea contractelor subsecvente se va face în urma reluării competiției între operatorii economici semnatari ai acestui acord-cadru.

Valoarea totala estimata a acestui acord cadru este de 99.483.155 de euro (fără TVA). Finanțarea contractelor subsecvente se va realiza în special de la bugetul de stat, dar și din fonduri externe nerambursabile.

  • STS estimează că se vor atribui 140 contracte subsecvente, câte 20 pe fiecare din anii 2020-2026.

În privința derulării procedurii, toți candidații selectați în prima etapă vor primi o invitație de participare la Etapa a II-a. Conform prev art. 65 alin. (2) din OUG 114/2011, este interzisă invitarea la Etapa II a procedurii de licitație restrânsă a unui operator economic care nu și-a depus candidatura în cadrul Etapei I a procedurii sau care nu a îndeplinit criteriile de calificare și selecție.

În conformitate cu prevederile art. 64 alin. (2) din OUG 114/2011, în cazul în care numărul candidaților care îndeplinesc criteriile de calificare și selecție pentru Etapa a II-a este mai mic decat numărul minim indicat în anunțul de participare, STS va avea dreptul fie de a anula procedura de atribuire, fie de a o continua numai cu acel/acei candidat/candidați care îndeplinește/îndeplinesc criteriile solicitate. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la licitație este 7 iulie 2020. În aceeași zi va avea loc și ședința de deschidere a ofertelor.

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.