Reteaua Corect

Kanye West sărăcește accelerat: Și Parler îl refuză

Scris de newsreporter in 02 decembrie 2022 la 12:35, in Business. 423 vizualizari Intra in discutie TaguriKanye West, parler shortlinkhttp://crct.ro/nAxG

Compania-mamă a Parler, platforma de socializare populară în rândul conservatorilor, a fost de acord să renunţe la vânzare site-ului rapperului Ye, mai cunoscut sub numele de Kanye West, conform unei declaraţii a Parlement Technologies de joi, scrie Politico, potrivit Știripesurse.

„Parler va continua să urmărească oportunităţile viitoare de creştere şi de evoluţie a platformei pentru comunitatea noastră vibrantă”, a transmis compania.

Deşi Parler a spus că a întrerupt relaţiile cu Ye la jumătatea lunii noiembrie, declaraţia a venit la câteva ore după ce el a dezlănţuit o serie de comentarii antisemite lăudând naziştii şi spunând că vede „lucruri bune” la Adolf Hitler.

„Fiecare fiinţă umană are ceva valoros, în special Hitler”, a spus Ye în timpul unui interviu cu provocatorul de extremă dreapta Alex Jones.

„Nu-mi place cuvântul „rău” alături de nazişti”, a adăugat el mai târziu. „Iubesc evreii, dar iubesc şi naziştii”. Răspunsul unor parlamentari republicani a fost rapid, după ce mulţi au condamnat decizia fostului preşedinte Donald Trump de a lua masa cu Ye şi cu naţionalistul Nick Fuentes în weekend.

Oferta lui Ye de a cumpăra platforma a fost marcată de obstacole, inclusiv dezvăluirea accidentală a informaţiilor de contact pentru sute de aşa-numiţi membri „VIP”. Platforma a căutat să atragă comentatorii de dreapta şi să se poziţioneze ca un site pentru libertatea de exprimare, dar s-a străduit să menţină o bază mare de utilizatori activi. Popularitatea Parler - lansată în 2018 - a crescut vertiginos în urma interzicerii definitive a accesului pe Twitter a lui Donald Trump, la puţin timp după luarea cu asalt a Capitoliului, la 6 ianuarie 2021, când fostul preşedinte american a fost acuzat de faptul că şi-a incitat susţinătorii la violenţă.

Însă Apple şi Google - care au deplâns o multiplicare a ameninţărilor cu violenţe şi a unor activităţi ilegale pe reţea - au retras-o rapid de pe platformele lor de descărcare. Amazon Web Services (AWS) a decis să nu o mai găzduiască serverele sale, ceea ce a condus la o ostracizare a platformei.

Parler este acceptată din nou în App Store, din aprilie 2021, iar în Google Play Store începând din septembrie 2021.

Potrivit SensorTower, aplicaţia Parler a fost descărcată de 11 milioane de ori - dintre care de 141.000 în perioada aprilie 2021-ianuarie 2022.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.