Reteaua Corect

ISPRĂVILE MINISTRULUI DANDANA Toate firmele românești de furnizare de gaze au dispărut

Doar 20 de furnizori de gaze mai ofertează gaze consumatorilor casnici pe Comparatorul de preț al ANRE, comparativ cu 80 de furnizori anul trecut. Din aceste oferte, primele 10 sunt ale unor firme multinaționale și absolut toate firmele de furnizare și distribuție românești au dispărut din rândul ofertanților, arată o analiză realizată de Asociația Energia Inteligentă, scrie Flux24.ro.

Asociația reamintește că a atras atenția, anul trecut, cu privire la riscul ca majoritatea furnizorilor de gaze să dispară și odată cu aceasta speranța unui preț corect la gaze. Asociația afirma, încă de pe atunci, că modificările legislative de pe piața gazelor naturale vor aduce scăderea drastică a numărului de furnizori care vor mai vinde gaze naturale consumatoriilor casnici și vor rămâne pe piață doar câțiva furnizori, majoritatea firme multinaționale. Trebuie să avem în vedere că, dacă la finalul lunii decembrie 2021, oferta cea mai bună de preț pentru consumatorii casnici era de 420 lei/MWh (TVA inclus), astăzi cea mai mică ofertă este de 640,68 lei/MWh, mai arată AEI. Asta în condițiile în care anul trecut cea mai mică ofertă era de 110 lei/MWh. Dar surpinzător este faptul că cel mai mare furnizor de gaze pentru populație din România ofertează cel mai mare preț din piață, cu o ofertă de 1.292,65 lei/MWh, chiar dacă prețul de achiziție a gazelor pe Bursa Română de Mărfuri a scăzut de la 884,515 lei/MWh în luna decembrie 2021, la 461,492 lei/MWh pentru ianuarie 2022. Aceasta în condițiile în care se solicită și plata unor garanții și suplimentar plata unei sume lunare de 142,02 lei/lună, sub forma unui abobament.

„Scăderea numărului de furnizori din piață, noi bariere legislative și financiare de schimbare a furnizorului, lipsa instituției de soluționare alternativă a litigiilor de pe piața de gaz și energie, la care se adaugă dezamăgirea profundă a consumatorului de gaz și electricitate, induși continuu în eroare, în ceea ce privește prețurile la energie în ultimul an, este rețeta care nu va permite scăderea prețurilor la gaze și electricitate în anul 2022”, conchide Asociația.

Flux24.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.